Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Nojorid, sala de ședințe s-a ,,metamorfozat’’ în cabinet de matematică

Vina o poartă doar tabla Smart

La Nojorid, sala de ședințe s-a ,,metamorfozat’’ în cabinet de matematică

Doamna profesor Claudia Tripon face parte din categoria celor care folosesc tabla Smart precum alții buretele și creta, în mod obișnuit, iar dacă nu se poate, e bolnavă!

Respiră cu creionul, șterge cu creionul, iar când se ține de bancuri, îi lasă mască pe elevi, tot cu creionul, dar cu cel magic...
A folosit tabla Smart (care pentru unii înseamnă un ,,bibelou", bun doar de pus în vitrină) pe când suplinea la Sîntandrei, o folosește acum la Nojorid. Grația acestei bijuterii care atrage copiii ca un magnet, sala de ședințe a școlii (după cum ne-a spus doamna director Melinda Tănase) a fost ,,metamorfozată", de doamna Claudia, în cabinet de matematică. Am nimerit în mijlocul elevilor din clasa a VI-a la o oră de recapitulare a cunoștințelor (din a V-a) despre divizibilitate-multipli. Cu siguranță, doamna Claudia și-ar fi dorit să fi nimerit la o oră de geometrie, când tabla putea arăta ca un Pom de Crăciun! Înflăcărați și ambițioși, toți elevii și-au dorit să iasă la tablă ca să-i admirăm cum știu să o mânuiască și să-i ceară să facă fel de fel... După oră, aveam să aflăm câte lucruri știe tabla Smart să facă, asemenea unui calculator în mâinile unui specialist. ,,La geometrie, tabla Smart face minuni, dar câte nu știe și la alte obiecte, geografie, chimie, fizică, biologie...
Fixezi echerul cum vrei pe tablă și nu cade, mergi printre bănci și verifici, iar el stă cuminte, îl rotești, iei compasul și îl rotești cum vrei și nu cade, colorezi cât vrei și cu ce vrei, poți evidenția în n feluri, corectezi ușor, plasezi figurile unde vrei, le mărești, le micșorezi, te joci pur și simplu, iar copiii sunt fascinați. Ei doresc enorm să o utilizeze și se pricep ca niște roboței. E de ajuns să te vadă o dată și au prins ,,șmecheria". I-ați văzut cum reacționează".
Ne-a povestit și ne-a demonstrat doamna Claudia ce știe tabla la geografie și la chimie, câteva secvențe doar. Tabla aceasta minune poate fi folosită așa cum dorești și cum o gândești de-acasă, folosind fișierele pe care ți le-ai pregătit. Îți programezi lecția pe calculator (laptop), după care vii la tablă și o susții. Creativitatea nu are margini, iar bucuria elevilor o citești pe față.
Pentru doamna profesor Claudia Tripon și elevii săi, tabla Smart nu mai deține secrete!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Nojorid, sala de ședințe s-a ,,metamorfozat’’ în cabinet de matematică.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019