Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Campionatul național de karate tradițional - Memorialul Pavel Vancea

În perioada 23 - 25 septembrie

Campionatul național de karate tradițional - Memorialul Pavel Vancea

În perioada 23 - 25 septembrie 2016 , S.K.T. UAMT - Agora Oradea (antrenori Tudorica Raul - Mircea, Bernath Csaba și Câmpan Melania), împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret au organizat Campionatul national de karate tradiţional, intitulat Memorial Pavel Vancea, pentru categoriile de cadeţi, juniori, tineret și seniori.

Competiția s-a desfăşurat în Sala de Jocuri a Universității Oradea unde s-au întrecut aproximativ 150 de sportivi , de la 23 de cluburi din ţară .
La aceasta competiţie cei șase sportivi ai S.K.T. UAMT - Agora Oradea au reuşit să obţină două medalii de aur, două de argint, trei de bronz și două locuri IV.
În urma acestor rezultate, patru sportivi și-au confirmat locul în lotul național ce va reprezenta România în perioada 13-15 octombrie 2016 la Campionatul European de Karate Fudokan din Cracovia - Polonia.
Rezultatele sportivilor legitimaţi la S.K.T. UAMT - Univ. Agora Oradea
Locuri I: Tauțan Andrei - kata individual masculin - cadeți; Luca Andrei - fuku-go individual masculin - juniori
Locuri II: Kalman Szabolcs - kata individual masculin - juniori; Tudorică Raul-Mircea - kata individual masculin - seniori
Locuri III: Luca Andrei, Kalman Szabolcs, Tauțan Andrei, Hava Antonio - kumite ech -juniori; Luca Andrei, Kiraly Mark - enbu masculin - tineret; Tudorică Raul-Mircea - fukugo individual masculin - seniori
Locuri IV: Luca Andrei - kata individual masculin - juniori; Kiraly Mark - kata individual masculin - tineret
,,Putem afirma că suntem mulțumiți de modul în care s-a desfășurat această competiție, atât din punct de vedere al organizării cât și prin prisma rezultatelor obținute. La finalul acestei săptămâni participăm la Campionatul național pentru categoriile de copii, care se va desfășura în localitatea Sînmartin, urmând să se stabilească lotul intern al Clubului cu care vom pleca la Campionatul European din Polonia. Dorim să aducem mulțumiri sponsorilor, părinților, sportivilor și tuturor persoanelor care sprijină mișcarea orădeană de karate tradițional", a spus antrenorul Tudorica Raul - Mircea.
(C.M.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021