Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Și la Școala din Livada, există laptop în fiecare sală de clasă, precum și două videoproiectoare la nivel de școală

Florina Ilieș a absolvit Medicina

Și la Școala din Livada, există laptop în fiecare sală de clasă, precum și două videoproiectoare la nivel de școală

Dacă în 9 septembrie 2014, consemnam că la şcoala şi la grădiniţa din Livada a fost schimbată instalaţia electrică, s-au schimbat podelele într-o sală de clasă şi caloriferele în două săli, în 2016, doamna director Melinda Tănase vorbește de sistem complet de video proiecție, iar directorul adjunct, doamna profesor Maria Popa, întărește spusele doamnei director și adaugă: ,,În fiecare sală de clasă avem laptop, iar la nivel de școală dispunem de două videoproiectoare, unul fix, iar celălalt mobil".

Așadar, la Livada de Bihor și nu în ,,Livada cu vișini" a lui Cehov, copiii beneficiază de dotări ca la oraș; cuceririle tehnicii și tot ceea ce știința a pus la dispoziția omenirii sunt bunuri cunoscute din cărți, din manuale și prin intermediul mijloacele de informare; nici la Livada, copiii nu sunt străini de internet și facebook.
Miercuri (21 septembrie 2016), la ora vizitei noastre, în sălile de clasă, școlarii mici înlocuiau câte o literă dintr-un cuvânt ca să obțină un cuvânt nou, povesteau despre schimbările care se produc în natură toamna și despre bogățiile reginei autumnale, în timp ce alții (cei din clasa a II-a) în fața marelui ecran, se bucurau de o proiecție - ,,Cenușăreasa", ori se delectau participând la un concurs în sala de clasă, cu patru câștigători (din 13). Gimnaziștii se luptau cu testele inițiale la istorie, engleză și matematică, dar zâmbetele pe care le afișau, deloc false sau prefăcute, exprimau bucuria sinceră, știința și succesul de moment.
Fără să-i laude, doamna director adjunct Maria Popa ne-a vorbit despre rezultatele școlarilor din Livada, despre proiectele pe care le-au derulat anul școlar trecut, și ajungând la absolvenți, s-a arătat mișcată de faptul în cei 32 de ani de muncă la catedră, produsul final al muncii, beneficiarii actului didactic au ajuns să se realizeze care pe unde, în varii domenii, iar unii revin cu drag la școală să-i mulțumească și să-i povestească despre izbânda loc. Din prea multă modestie, în general, dascălii nu se laudă cu propriii copii, ca și cum ei nu ar fi egali în drepturi cu ceilalți. Dar ne-a spus cu încântare că ,,Florina Ilieș a absolvit Medicina". Noi vom lăsa modestia la o parte și vom adăuga că Marius Popa, gojdistul, a ajung inginer IT.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Și la Școala din Livada, există laptop în fiecare sală de clasă, precum și două videoproiectoare la nivel de școală.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019