Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor

La Școala Gimnazială Nr. 2 din Livada

26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor

„Fiecare limbă nouă este asemenea unei ferestre deschise'' - Frank Harris.

Prima zi europeană a limbilor străine a fost sărbătorită pe 26 septembrie 2001, fiind unul din evenimentele centrale ale anului european al limbilor străine.
După succesul acestei prime celebrări, organizate de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei și implicând milioane de oameni din 45 de țări participante, Comitetul de miniștri al Consiliului Europei a hotărât ca „Ziua europeană a limbilor străine" să fie sărbătorită în fiecare an, la data de 26 septembrie.
Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Livada de Bihor, îndrumați de doamnele profesoare Alina Butișcă și Petruș Oana, s-au alăturat europenilor de pretutindeni și au celebrat luni, 26 septembrie 2016, Ziua limbilor europene.
Activitatea „Learning and having fun in different European languages" a implicat toți elevii de gimnaziu și a combinat învățarea cu distracția.
Prima parte a activității a constat în prezentarea unui material PowerPoint prin intermediul căruia elevii au aflat importanța acestei sărbători și obiectivele pe care le urmărește. Dintre acestea menționăm importanța învățării limbilor străine, a sporirii numărului de limbi străine învățate cu scopul de a întări multilingvismul și înțelegerea interculturală, promovarea bogăției lingvistice și culturale a Europei, bogăție care trebuie păstrată și cultivată, precum și încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, atât în școală, cât și în afara ei, cu scopul de a studia, dar și pentru nevoi profesionale, pentru mobilitate, pentru simpla plăcere de a învăța.
O parte dintre elevi ne-au prezentat imnurile naționale ale câtorva țări europene și au oferit explicații referitoare la originea și semnificația versurilor acestora.
Alți elevi au recitat poezii ale marelui poet național, Mihai Eminescu, traduse în engleză și franceză, confirmând încă o dată că frumusețea versurilor eminesciene trece granița limbii.
Distracția a fost la ea acasă în momentul în care elevii au cântat în cor „Old MacDonald had a farm" și o variantă a acestui cântecel în limba italiană „Il pulcino pio". De asemenea, au învățat să spună „Bună ziua!", „Mulțumesc!" și „Te iubesc!" în mai multe limbi europene: engleză, franceză, italiană, spaniolă, maghiară și chiar greacă.
Activitatea noastră s-a încheiat cu momentul solemn al intonării imnului Europei, „Odă bucuriei", și este înscrisă pe site-ul oficial al Centrului European al limbilor moderne al Consiliului European, alături de multe alte școli din România și Europa aflate în competiție.
Așadar vă învităm să ne votați accesând următorul link:
http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/13168/language/ro-RO/Default.aspx
Prof. Petruș Oana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019