Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Mesajul rectorului UAO pentru ,,boboci”

Deschiderea anului universitar 2016-2017

Mesajul rectorului UAO pentru ,,boboci”

În mesajul meu mă voi adresa în mod special ,,bobocilor", adică studenților din anul I de la specializările universitare de licență: Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Drept și Poliție locală.

Dragi studenți din anul I,
Bine ați venit la Universitatea Agora din Oradea (UAO)!
Din acest moment nu vă veți mai numi elevi, ci studenți.  Cuvântul  ,,student" vine de la ,,studiu", nu pentru că elevii n-ar ,,studia", ci pentru că la facultate se pune un accent mult mai mare pe studiul individual decât în școala gimnazială și liceu.
A studia azi înseamnă a te folosi de resursele Internetului/Web-ului, după conceptul constructivist de educație: http://www.dadalos.org/web_20_rom/educatie_20.htm.
Rolul dascălului din secolul XXI nu este acela de a umple golurile din mintea studentului, ci acela de a-i deschide mintea, de a-l învăța să învețe singur pe parcursul întregii vieți. Dascălii voștri, colegii noștri, nu vă vor dicta informații prefabricate, ca să vă ceară să le memorați, ci vă vor ajuta să învățați să discerneți informațiile existente, să le transformați în cunoștințe utile, să înțelegeți sensul conceptelor cunoașterii, pe care să le transformați apoi în modele de înțelepciune.
Studentul trebuie să fie un partener al profesorului în propria sa educație, nu un ascultător pasiv și noncombat în domeniul dezbaterii ideilor. Paradigma ,,magister dixit" a apus demult, azi nu mai există profesori atotcunoscători, ci profesori dispuși să învețe și ei zilnic alături de studenții lor.
Universitatea Agora dispune de platforma Moodle,  http://moodle.univagora.ro/, , un sistem de e-learning, performant şi gratuit, de management online al învăţării, care vă asigură posibilitatea de a studia de la distanţă, oricând şi oriunde v-aţi afla. Studenţii noştri îşi pot descărca/vizualiza cursurile în format electronic, să rezolve teste online, să folosească forumul de grup, e-mail ş.a.
Pentru cunoscătorii de limbă engleză și utilizatorii de Internet, cum cu toții trebuie să fim - ca să putem avea acces la o educație de calitate, sunt disponibile și alte platforme de E-Learning/ M-Learning, cu acces gratuit la cursuri online, cum ar fi:
Câteva realizări importante din anul universitar precedent
Vă propun să începem noul an universitar 2016-2017 cu aprecierea câtorva dintre succesele anului universitar precedent, cu speranța că acestea ne vor inspira pentru succesele viitoare.
Absolvenții UAO au promovat cu succes examenele de licență. Detalii la:
Brandul UAO - Revista IJCCC (indexată în ISI și Scopus)
International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC) este brandul Universităţii Agora (aflat în top 100 mondial și cel mai bun jurnal ISI din România în domeniul Computer Science), a fost nominalizat pentru premiile „Scopus Awards".
Detalii la:
O evoluție frumoasă înregistrează și de celelalte reviste editate de UAO:
Agora International Journal of Administration Sciences
Agora International Journal of Economical Sciences;
Agora International Journal of Juridical Sciences.
Detalii la:http://univagora.ro/jour/index.php/index
Conferințe internaționale organizate de UAO în 2015-2016
1) Conferința IEEE-ICCCC2016: International Conference on Computers Communications and Control
Detalii la:
2) Conferința AIAC 2015: Agora International Administration Conference, ,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization"
Detalii la:
3) AIEC 2015: 9th Agora International Economical Conference, ,,Competitiveness and Performance in the EU Economy"
Detalii la:
4) Conferința ,,Minoritățile și drepturile omului"
Detalii la:  http://ovidan.ro/?p=articles.details.13584
Conferințe studențești organizate de UAO în 2015-2016
1) Conferința anuală a studenților de la Universitatea Agora ,,Importanța educației juridice în instituțiile de învățământ"
Detalii la:  http://ovidan.ro/?p=articles.details.13270
2) BACStud2016: Simpozionul Naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești"
Detalii la:
Conferințe de închidere a unor proiecte POSDRU
1) Conferinţa de închidere a proiectului  COMTUR
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.12431
2) Final de proiect ETIC
Detalii la:  http://ovidan.ro/?p=articles.details.12520
3) Conferința de închidere a proiectului ,,ACCES"
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.12756
4) Conferința de închidere a proiectului „MIXECO - Mix de economie socială"
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.12767
Brainstorming organizat la UAO de către Academia Română
Brainstormingul Academiei Române: Strategia de dezvoltare a României pentru perioada 2016-2035
Detalii la:
Colaboratori apreciați cu care ne mândrim
1) Academicianul Gheorghe Păun este al șaptelea Doctor Honoris Causa al Universității Agora
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.12518
2) Conferirea titlului de Profesor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil
Detalii la:  http://ovidan.ro/?p=articles.details.13383
3) Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.13388
4) Ec. George Ofrim - un model în afaceri și binefaceri: Membru de onoare al Senatului Universității Agora
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.13366
Agoriști peste hotare în 2015-2016
1) Mobilități Erasmus (informații la asistent universitar Dan Petrică)
Detalii la: http://univagora.ro/ro/studenti/erasmus/
2) Școală de vară europeană - Croația (informații la conf. univ. dr. Viorina Judeu)
3) Școala de vară pentru studenți ,,Discover SWUFE Summer Camp 2016"
La  Soutwestern University of Finace and Economics, Chengdu, China, au fost prezenți doi studenți de la Universitatea Agora: Oana Varga și Dan Claudiu Scorte.
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.13781
4) Școala de vară Sino-UE pentru doctoranzi (au participat Dan Petrică și Marius Șinca)
Detalii la:http://ovidan.ro/?p=articles.details.13761
5) Prof. univ. dr. Ioan Dzițac la 7th International Workshop "Data Analysis Methods for Software Systems".
Detalii la: http://ovidan.ro/?p=articles.details.12724
6) Ioan Dzițac la ,,2016 Big Data Symposium", la Academia Chineză de Științe
Detalii la:http://ovidan.ro/?p=articles.details.13811
7) Prima vizită în Coreea de Sud a rectorului Universității Agora, prof. univ. dr. Ioan Dzițac
Detalii la:http://ovidan.ro/?p=articles.details.13819
Structuri de conducere
Pentru cei care veniți pentru prima dată într-o universitate doresc să vă dezvălui câteva mici ,,secrete" din viața studențească.
Forul decizional, care legiferează documentele strategice și aprobă normele de funcționare a/ale unei universități este Senatul universitar, în componența căruia intră 25% studenți.
Senatul Universității Agora din Oradea
Senatul Universității Agora din Oradea este format din:
prof. univ. dr. Adriana Manolescu -președinte, prof univ. dr. Elena - Ana Iancu - decan FSJA, conf. univ. dr. Casian-Valentin Butaci - decan FSE, conf. univ. dr. Gabriela Bologa - prorector, conf. univ. dr. Ramona-Mihaela Urziceanu - cancelar, conf. univ. dr. Ioan Stan, Patricia Carmen Poleac - studentă FSJA, Loredana Gabriela Mocanu - studentă FSE.
Membrii de onoare ai Senatului (în ordinea cronologică a alegerii):
Prof. dr. Robert Joseph Childs, Southeastern University, Florida, SUA
Prof. Salvo Ando, Università della Sicilia Centrale Kore di Enna, Italia
Prof. Luca Refrigeri, Universita Degli Studi Del Molise
Prof. Alfio D'urso, Università di Catanzaro, Italia
Prof. Eva Pfostl, Istituto San Pio V di Roma, Italia
Prof. Sabia Bucci, Italia
Acad. Florin Gheorghe FILIP, Romanian Academy, România
Prof.univ.dr. Pierre BORNE, L'Ecole Centrale de Lille, Franţa
Prof.univ.dr. George METAKIDES, University of Patras, Grecia
Prof.univ.dr. Felisa CORDOVA, University of Santiago of Chile, Chile
Prof.univ.dr. Yezid DONOSO, University of the Andes, Bogotá, Columbia
Prof.univ.dr. Gang KOU, Southwestern Univ. of Finance and Economics, China
Prof.univ.dr. Yong SHI, University of Nebraska at Omaha, SUA
Dr. K. SRIDHARAN, cancelar - Kalasalingam University, India
Ing. Gheorghe GRIGUȚA, director general- Coniz Romarg, România
George Ofrim, director general, ARCER, România
Conducerea executivă UAO
Conducerea executivă UAO, pentru mandatul 2016-2020, este formată din: președintele Consiliului de administrație: prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, rector: prof. univ. dr. Ioan Dzițac, prorector: conf. univ. dr. Gabriela Bologa.
Universitatea Agora se compune din două facultăți, fiecare facultate fiind condusă de către un decan, aflat la președinția consiliului facultății (din care 25% sunt studenți).
Facultatea de Științe Economice
(cu specializările Management și Contabilitate și informatică de gestiune)
Consiliul Facultății de Științe Economice: conf. univ. dr. Casian Butaci  - decan/ preşedinte, conf. univ. dr. Alina Manolescu, conf. univ. dr. Ramona-Mihaela Urziceanu, conf. univ. dr. Viorina Judeu, lect. univ. dr. Liviu Iancu, stud. Laurenţiu Derecichei, stud. Oana Varga
Facultatea de Științe Juridice și Administrative
(cu specializările  Drept și Poliție locală)
Consiliul Facultății de Științe Juridice și Administrative: prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu - decan/preşedinte, conf. univ. dr. Ramona-Mihaela Urziceanu - decan interimar, conf. univ. dr. Alina-Angela Manolescu, lect. univ. dr. Liviu Lascu, lect. univ. dr. Elena Sferlea, lect. univ. dr. Crăciun Leucea, stud. Patricia Carmen Poleac, stud. Dan Claudiu Scorțe.
Urez putere de muncă, sănătate și multe succese întregii comunități Agora în noul an universitar 2016-2017!
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021