Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (II)

4-10 octombrie

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (II)

În baza protocolului de colaborare încheiat de Agenția Spațială Română (ROSA), coordonatorul național al activităților spațiale din România, cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș" Beiuș, Școala Gimnazială Nr. 1, Remetea, Școala Gimnazială Nr. 1 Uileacu de Beiuș, Școala Gimnazială Nr. 1 Tărcaia și Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" Beiuș se alătură sărbătorii Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, în perioada 4-10 octombrie.

Sărbătorită în fiecare an din 1999, când a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este cel mai mare eveniment de popularizare a activităților spațiale dedicat publicului larg - anul trecut având loc peste 1.800 de manifestări susținute în 73 de țări, inclusiv în România.
Tema acestui an ,,Teledetecția trasează viitorul", făcând referire la Observarea Pământului din spațiu, cu beneficii pentru omenire.
Aici http://www.worldspaceweek.org/nations/romania/ găsiți și evenimentul nostru!
Cei care vor să ni se alăture, îi așteptăm vineri, 7 octombrie 2016 la noi!
În 2015, țara noastră s-a clasat printre primele cinci țări cu cel mai mare număr de evenimente, după ce a ocupat și locul I la alte ediții. Pentru mai multe detalii despre WSW 2016, vă rugăm să consultați pagina oficială (http://www.worldspaceweek.org/) sau să-l contactați pe Virgiliu Pop, coordonator Educație la ROSA și manager ESERO România (virgiliu.pop@rosa.ro); coordonator eveniment: Naghi Elisabeta Ana, inspector școlar în cadru I.S.J. Bihor.
Despre World SpaceWeek
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în 1999 că World SpaceWeek va avea loc în fiecare an în aceeași perioadă: 4-10 octombrie, aceste date comemorând două evenimente: 4 octombrie 1957: lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi 10 octombrie 1967: Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic,inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.
Evenimentul World SpaceWeek este coordonat de către Organizația Națiunilor Unite, cu sprijinul World Space Week Association (WSWA).WSWA conduce o echipă globală de coordonatori naționali, care promovează celebrarea World SpaceWeek în propriile țări. Începând cu prima ediție, World SpaceWeek a crescut în amploare,devenind cel mai mare eveniment public din întreaga lume dedicat Spațiului Cosmic, între 4-10 octombrie.
Cei care vor să participe în calitate de organizatori locali pot folosi numele și sigla WSW în materialele de promovare, precum și afișul oficial (http://www.worldspaceweek.org/media/poster/ ), realizat de un tânăr artist în vârstă de 17 ani din Croația. (A.N.)

Trimite email

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!