Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Marea debarasare”, a III-a ediție

Sâmbătă, 4 octombrie

„Marea debarasare”, a III-a ediție

Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, împreună cu organizațiile colective Environ, Ecotic și Recolamp, organizează a treia ediție “Marea debarasare”, în 4 octombrie 2008.
În această zi, românii vor putea să scape de televizoare, frigiderele, mașinile de spălat, sau calculatoarele vechi.

 Noutatea campaniei „Marea debarasare” din aceastǎ toamnǎ constǎ în înființarea unei pagini web la adresa www.deseurielectrice.ro unde cetǎțenii pot afla informații despre campanie. Totodatǎ, ziua de 4 octombrie, va lansa acțiunea de colectare a D.E.E.E.-urilor în prima sâmbǎtǎ a fiecǎrei luni pe parcursul unui an calendaristic.
În municipiul Oradea, campania de colectare a D.E.E.E. este organizatǎ de Primǎria municipiului Oradea și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu S.C. Bene Internațional S.R.L.Oradea și S.C. Remat Invest S.R.L. Oradea. Vor fi amenajate șapte puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în urmǎtoarele puncte:
1.cartier Nufǎrul – piața Nufǎrul,
2.zona Cantemir – poșta Cantemir,
3.zona centralǎ –  centrul civic (parcarea din fața catedralei),
4.zona centralǎ –  parcarea de lângǎ centrul comercial „Crișul Supermarket”,
5.cartier Rogerius – parcarea de lângǎ Spitalul de Copii,
6.cartier Rogerius – podul de pontoane Ioșia, str. Sovata,
7.cartier Ioșia – intersecția str. Meșteșugarilor cu str. Oneștilor.
Punctele de colectare vor fi funcționale începând cu data de 3 octombrie.
Deșeurile de echipamente electrice și electronice colectate în punctele fixe de colectare vor fi preluate de S.C. Bene Internațional S.R.L. Oradea, agent economic autorizat pentru preluarea acestor deșeuri care le va preda agenților economici autorizați pentru reciclarea acestor deșeuri.
La aceastǎ campanie de colectare a D.E.E.E.-urilor din județul Bihor și-au anunțat participarea și: Asociația zona metropolitanǎ Oradea – acțiune organizatǎ de Primǎria comunei Borș care va amplasa un punct fix de colectare în fața sediului primǎriei, municipiul Salonta va amplasa un punct fix de colectare în fața sediului primǎriei, municipiile Marghita și Beiuș, precum și localitățile: Aleșd, Ștei, Sǎcuieni și Valea lui Mihai.
Facem un apel la populație sǎ depunǎ aparatele electrice de uz casnic, aparatele electronice nefuncționale și alte echipamente electrice și electronice de care doresc sǎ scape în aceste puncte fixe de colectare. (ing. Felicia ENACHE)

Trimite email

sâmbătă, 6 iunie 2020