Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Openul Bihorului - Ziua campionilor”

Duminică, la Oradea, turneul internațional de karate

„Openul Bihorului - Ziua campionilor”

Duminică (5 octombrie 2008), toate drumurile vor duce la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, care va găzdui „Openul Bihorului - Ziua campionilor”, un turneu internațional de karate, organizat de Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, în parteneriat cu: Primăria municipiului Oradea, Casa de Cultură a municipiului, Inspectoratul Școlar al județului Bihor, Direcția județeană pentru Sport Bihor, Comisia națională de karate și discipline asociate a sportului preuniversitar, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Judo Club „Liberty” Oradea și C.S. „Shogunul” Oradea.

 Desfășurat în cadrul popularei manifestări, intitulate „Toamna orădeană”, și cuprins în calendarul M.E.C.T., la activitățile extrașcolare, „Openul Bihorului” (aflat la cea de-a VII-a ediție) este, așa după cum îi spune și numele, „o competiție cu caracter deschis, interstiluri, fără limitare de sistem, doar cu respectarea condițiilor și regulamentului de competiție”, după cum a ținut să sublinieze organizatorul principal, „creierul” manifestării, distinsul profesor și antrenor de karate, Ioan Vaida.
Peste 200 de sportivi din străinătate și circa 300 din România!
La turneul internațional de karate de la Oradea, și-au anunțat participarea, până la această oră, peste 200 de sportivi din străinătate: Malta, Slovacia, Ungaria, Serbia, Ucraina, Tunisia, Nigeria, India și Georgia, precum și circa 300 de sportivi din țară.
Programul competiției
Între orele 8.00 și 9.00 – ședința tehnică și încălzirea sportivilor
Între 9.00 și 12.00 – formele de exercițiu (kata), secțiunea individuală, defalcată pe trei categorii: speranțe (10-8 KYU), avansați (7-4 KYU) și consacrați (3 KYU - DAN)
Între 12.00 și 12.30 – pauză
La ora 12.30 – deschiderea oficială, cu participarea unor invitați de marcă, precum Adrian Popescu-Săcele (7 DAN karate), președintele Federației Române de Karate Modern, și a unor VIP-uri locale
Între 12.45 și 22.00 – se va desfășura secțiunea de luptă (kumite), individual, pe echipe (3+1)  +18 ani, pe patru suprafețe de luptă.
Vârsta competitorilor:
6 ani open (fără limită de greutate); 7 ani open; copii I (8 - 9 ani, pe categorii de greutate); copii II (10 – 11 ani); copii III (12 – 13 ani); cadeți (14 – 15 ani); juniori (16 – 17 ani) și seniori (+18 ani).
Noutățile ediției!
Tragerile la sorți, departajarea și sortarea sportivilor pe categorii de greutate și vârstă se vor face electronic, de către calculator.
Corpul de arbitri, format din 35-40 de arbitri români și străini, va fi condus de Molnar Tamas, președintele Comisiei naționale de arbitraj a Federației Ungare de Karate, arbitru internațional EKF și WKF.  (Ov. DAN)

Trimite email

marţi, 18 mai 2021