Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Openul Bihorului - Ziua campionilor”

Duminică, la Oradea, turneul internațional de karate

„Openul Bihorului - Ziua campionilor”

Duminică (5 octombrie 2008), toate drumurile vor duce la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, care va găzdui „Openul Bihorului - Ziua campionilor”, un turneu internațional de karate, organizat de Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, în parteneriat cu: Primăria municipiului Oradea, Casa de Cultură a municipiului, Inspectoratul Școlar al județului Bihor, Direcția județeană pentru Sport Bihor, Comisia națională de karate și discipline asociate a sportului preuniversitar, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Judo Club „Liberty” Oradea și C.S. „Shogunul” Oradea.

 Desfășurat în cadrul popularei manifestări, intitulate „Toamna orădeană”, și cuprins în calendarul M.E.C.T., la activitățile extrașcolare, „Openul Bihorului” (aflat la cea de-a VII-a ediție) este, așa după cum îi spune și numele, „o competiție cu caracter deschis, interstiluri, fără limitare de sistem, doar cu respectarea condițiilor și regulamentului de competiție”, după cum a ținut să sublinieze organizatorul principal, „creierul” manifestării, distinsul profesor și antrenor de karate, Ioan Vaida.
Peste 200 de sportivi din străinătate și circa 300 din România!
La turneul internațional de karate de la Oradea, și-au anunțat participarea, până la această oră, peste 200 de sportivi din străinătate: Malta, Slovacia, Ungaria, Serbia, Ucraina, Tunisia, Nigeria, India și Georgia, precum și circa 300 de sportivi din țară.
Programul competiției
Între orele 8.00 și 9.00 – ședința tehnică și încălzirea sportivilor
Între 9.00 și 12.00 – formele de exercițiu (kata), secțiunea individuală, defalcată pe trei categorii: speranțe (10-8 KYU), avansați (7-4 KYU) și consacrați (3 KYU - DAN)
Între 12.00 și 12.30 – pauză
La ora 12.30 – deschiderea oficială, cu participarea unor invitați de marcă, precum Adrian Popescu-Săcele (7 DAN karate), președintele Federației Române de Karate Modern, și a unor VIP-uri locale
Între 12.45 și 22.00 – se va desfășura secțiunea de luptă (kumite), individual, pe echipe (3+1)  +18 ani, pe patru suprafețe de luptă.
Vârsta competitorilor:
6 ani open (fără limită de greutate); 7 ani open; copii I (8 - 9 ani, pe categorii de greutate); copii II (10 – 11 ani); copii III (12 – 13 ani); cadeți (14 – 15 ani); juniori (16 – 17 ani) și seniori (+18 ani).
Noutățile ediției!
Tragerile la sorți, departajarea și sortarea sportivilor pe categorii de greutate și vârstă se vor face electronic, de către calculator.
Corpul de arbitri, format din 35-40 de arbitri români și străini, va fi condus de Molnar Tamas, președintele Comisiei naționale de arbitraj a Federației Ungare de Karate, arbitru internațional EKF și WKF.  (Ov. DAN)

Trimite email

luni, 28 septembrie 2020