Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ești artist sau nu? Ești naiv? Mai vedem!

Cronica unui eveniment la care se zâmbește sau se râde, după caz

Ești artist sau nu? Ești naiv? Mai vedem!

N-am asociat niciodată arta cu simţul umorului şi nu ştiam că la muzeu se poate rîde cu poftă sau zîmbi cu gura pînă la urechi în faţa unei picturi, sculpturi sau tapiserii.

Nici prin gînd nu ne trecea că albastrul cerului poate fi verde sau caii pot fi roşii, şi nu aveam nici cea mai mică idee că trei tablouri pot fi aranjate unul lîngă celălalt ca şi cum ar vorbi între ele. Pînă cînd, într-o zi, am descoperit arta naivă. De aici pînă la înfiinţarea Asociaţiei Artiştilor Naivi din România n-a mai fost decît un pas. Pasul  imediat următor - demararea unui proiect cultural unic în România, dedicat în exclusivitate artei naive: Festivalul Naţional de Artă Naivă !
 https://www.facebook.com/events/1777988769125933/?active_tab=posts
După două ediţii de mare succes la public, în care mii de vizitatori au admirat expoziţia şi jumătate din lucrări au fost instantaneu rezervate, Festivalul Naţional de Artă Naivă a ajuns anul acesta la cea de-a III-a ediţie. În fiecare an, în octombrie, timp de aproape trei săptămîni, Oradea este capitala artei naive contemporane româneşti.
Vă invităm, aşadar, cu drag la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Naivă, al cărui vernisaj, urmat de un mic spectacol de teatru nescris, va avea loc în 14 octombrie, ora 16.00, la Muzeul Ţării Crişurilor (Palatul Baroc).
Garantăm buna dispoziţie şi zîmbete fără reţineri!
Mircea Stroe
Asociatia Artiștilor Naivi din România
www.artistinaivi.ro
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ești artist sau nu? Ești naiv? Mai vedem!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 11 decembrie 2019