Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Frământări de limbă

La Grădinița „Betel” din Oradea

Frământări de limbă

În cadrul Liceului Teologic Penticostal „Betel” funcționează o grădiniță cu program prelungit, având trei grupe, cu un efectiv de circa o sută de copii (în grupa mică sau grupa fluturașilor, grupa pregătitoare sau grupa ursuleților și grupa mijlocie - mare sau grupa îngerașilor).

Reguli de comportament
Cu dragoste și respect, cu știință și tact pedagogic, preșcolarii pot fi modelați precum plastilina, în multe privințe. La această vârstă, ei cred totul, iar cuvântul educatoarei este sfânt. Acum, ei învață ce este bine și ce este rău, cum trebuie să se comporte în grădiniță și familie, pe stradă și în alte locuri publice. E relativ ușor de format priceperi și deprinderi, și, cu multă muncă, răbdare și perseverență, chiar și obișnuințe.
Ieri (joi, 2 octombrie 2008), copiii educatoarelor institutoare Camelia Caba și Melinda Creangă au învățat reguli de comportament în diferite situații date. La întâlnirea de dimineață au conversat în engleză, iar prin intermediul unei povestioare au fost „teleportați” în lumea sfântă, printre îngerași. Revenind cu picioarele pe pământ, au avut de modelat animale îndrăgite și mașinuțe.
Cei din grupa pregătitoare (îndrumați de educatoarele institutoare Luminița  Moga și Natalia Ile) au fost bucuroși să se joace „Spune cum este și ce culoare are” (un joc senzorial); să deseneze și să coloreze (într-un joc al anotimpurilor); să grupeze obiectele și numerele (în cadrul unui joc didactic); nu au lipsit de pe agenda zilei rugăciunea și memorizarea.
Copiii din grupa îngerașilor (îndrumați de educatoarele institutoare Alina Manea și Lidia Petrica) au avut o activitate de construcții (rafturi pentru cărți din piesele lego), dublată de un joc de rol – „De-a educatoarea”, în cadrul activităților alese; La activitatea comună, ei au aflat despre trei dintre drepturile lor: dreptul la educație, dreptul la familie, și la naționalitate; în completare, au relaționat în cadrul unei activități recreative.
În cadrul jocurilor și activităților alese, au făcut exerciții de limbaj (mai pretențios spus – frământări de limbă), s-au distrat intrând pe sub „Podul de piatră” și căutând „Iepurașul în iarbă”.
În joc, e posibil orice, iar imaginația lor nu are margini. Măcar acum să creadă și să vadă că totul e posibil, să vrea să facă bine și să fie buni cu cei din jur, să credă în steaua lor norocoasă! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Frământări de limbă.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 iunie 2021