Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Caravana Comisiei Europene a sosit la Oradea

Joi, 2 octombrie,

Caravana Comisiei Europene a sosit la Oradea

Așa după cum v-am informat, în perioada 24 septembrie - 4 octombrie 2008, câte patru caravane ale Comisiei Europene străbat România în lung și-n lat, ajungând, zilnic, în câte un oraș important din estul, vestul, centrul sau sudul României pentru informarea cetățenilor urbei în legătură cu noțiunea de cetățenie europeană.

Campania din România vine după cele șapte campanii de informare, organizate în diferite țări ale Uniunii Europene în 2004 și 2005, Comisia Europeană așteptând ca această nouă campanie “să fie la fel de reușită în informarea marelui public în legătură cu  noțiunea de cetățenie europeană și în convingerea cetățenilor că cetățenia europeană  nu înseamnă simple cuvinte, ci drepturi concrete”.
Potrivit planificării, o caravană (din cele patru) a sosit ieri în municipiul de pe Crișului Repede, fiind de găsit în parcarea de pe strada Independenței, între orele 10.00 și 18.00, interval în care cetățeni curioși, dar mai cu seamă elevi de la diferite școli din municipiu, au participat la sesiunile interactive și concursurile organizate de echipa caravanei (alcătuită din : Simona și Victor Paul Kirițescu, Ramona Ivănuș, Valentina Solonaru, Marcel Birou și Mădălin Stratulat).
La ora vizitei noastre (la ora 12.54), i-am găsit în concurs pe elevii clasei a XII-a A, de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Sf. Ladislau”, din Oradea, care, la final, au primit din partea Ramonei Ivănuș, cea care a condus sesiunea interactivă și concursul, broșuri, cărticele și cadouri-surpriză (pixuri și baloane colorate inscripționate). 
“Până la această oră, am mai fost vizitați și de alți elevi, din clasa a VII-a A, de la Școala cu clasele I - VIII “Nicolae Bălcescu”, din clasele a IX-a și a XI-a D, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, a XI-a și a XII-a B, de la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”, din clasele a VII-a A și B, de la Colegiul Național “Emanuil Gojdu”, iar acum de elevi din clasa a XII-a A, de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Sf. Ladislau”, ne-a declarat Simona Kirițescu. Dacă elevii sunt deschiși și activi, cetățenii sunt foarte reținuți și sceptici”.
Din partea gazdelor, echipa caravanei a fost sprijinită logistic de consilieri din cadrul Compartimentului de afaceri europene și Biroul județean pentru romi, după cum aveam să aflăm de la consilierul Mircea Lucian Moldovan. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Caravana Comisiei Europene a sosit la Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 29 septembrie 2020