Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare

Marți, la sala festivă a C.N. ,,Mihai Eminescu”

Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare

Marţi, 18.10.2016, Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor a celebrat Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare, ocazie ce a prilejuit întâlnirea bibliotecarilor şcolari din Oradea şi judeţ, eveniment coordonat de doamna bibliotecar CCD Bihor, prof. Mariana Trofin.

Cu toate că luna octombrie este dedicată bibliotecii şcolare, la activitate au fost prezenţi şi bibliotecari de la biblioteca Universităţii din Oradea: Brînduşa Doca, preşedinte Filiala ABR Bihor şi Rodica Opriş, secretar Filiala ABR Bihor.
În prima parte a activităţii, doamna bibliotecar CCD Bihor prof. Mariana Trofin a realizat o succintă prezentare a semnificaţiei Lunii Internaţionale a Bibliotecii Şcolare.
Sub genericul Cartea ce nu o citeşti nu te poate ajuta, au fost prezentate creaţii literare ale dascălilor şi elevilor, rânduri ce îşi îndreaptă atenţia spre carte, această comoară fără de preţ a omenirii.
În semn de respect pentru cartea mea, a fost denumirea  expoziţiei de semne de carte, mai noi şi mai vechi. Cel mai vechi semn de carte din expoziţie a fost realizat în anul 1969.
Participanţii la eveniment au avut ocazia să viziteze expoziţia de carte didactică şi biblioteconomică.
Cea de-a doua parte a programului a fost dedicată întâlnirii metodice a bibliotecarilor şcolari cu tema: Implicarea bibliotecii şcolare în procesul instructiv-educativ, în cadrul căreia au fost prezentate următoarele materiale:
„Implicarea bibliotecarului şcolar în educaţie" - Delia Anca Potre, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus" Sînmartin;
„De la fereastra noastră", proiect internaţional cultural România-India - Dana Teşedan, Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" Oradea.
În cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a activităţii bibliotecilor şcolare pe anul şcolar 2015 - 2016 şi s-au abordat subiecte de interes şi de actualitate din viaţa bibliotecarilor şcolari, următoarea întâlnire metodică urmând să se desfăşoare în luna mai, 2017.
Prof. Mariana Trofin,
bibliotecar CCD Bihor
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 18 ianuarie 2021