Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Lecția deschisă” a agoriștilor, prezentată ambasadorului SUA, Excelența Sa Hans Klemm

Vineri, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai”

,,Lecția deschisă” a agoriștilor, prezentată ambasadorului SUA, Excelența Sa Hans Klemm

Vineri, 21 octombrie 2016, Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a inaugurat la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" din Oradea American Shelf (Raftul american cu cărți donate Bibliotecii).

În întâmpinarea Excelenței Sale au venit și elevi de la Școala Gimnazială Internațională Agora, însoțiți de prof. Crina Miere și Diana Balaj.
,,Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista" - Albert Einstein
În spiritul celor susținute de Einstein, agoriștii orădeni și-au adaptat modul de a privi și trata lucrurile în singura școală internațională din județul Bihor.
După inaugurarea American Shelf, agoriștii s-au retras în Secția de copii și tineret, unde i-au pregătit înaltului oaspete o surpriză: sub forma unui joc de rol, dna profesor Crina Miere și patru agoriști (Alexandru Riccio, Amalia Socaciu, Alex Joldoș și Paul Barbur) i-au prezentat Excelenței Sale cele patru tipuri de temperament ale personalității: coleric, sangvinic, flegmatic și melancolic.
,,Prin comportamentul lor specific în scurta piesă susținută, s-au observat tipurile de temperament studiate, iar prin activitatea interactivă, toți ceilalți agoriști prezenți au dezvăluit din informațiile dobândite la această lecție despre neuroni, creier, tipurile de memorie și emoții, despre inteligențele multiple, după care funcționează și școala noastră", a precizat doamna profesor Crina Miere. Pe baza unor materiale didactice, prin dialog euristic, copiii agoriști au oferit o adevărată  ,,lecție deschisă" ambasadorului american, dezvăluind din cunoștințele (curiozitățile) unității de învățare (din curricula internațională). Se spune că toate capilarele din corpul nostru dacă s-ar uni, puse cap la cap, ar putea face înconjurul Pământului de patru ori; creierul uman are dimensiunea unui grapefruit, dar că se poate trăi și cu jumătate de creier; în consistența sa, creierul conține 60 la sută grăsime; neuronii încep să se dezvolte în organismul uman aflat în formare de la vârsta de patru luni; pe minut se formează circa 250 de mii de neuroni până se ajunge la cei 100 de miliarde de neuroni.
În atitudinea lor, copiii s-au dovedit dezinvolți, bucuroși de întâlnirea istorică, fără inhibiții și complexe, cu poftă de comunicare. Excelența Sa Hans Klemm i-a întrebat pe câțiva din ce țări provin și cum se simt în Oradea...
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Lecția deschisă” a agoriștilor, prezentată ambasadorului SUA, Excelența Sa Hans Klemm.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:50:12 Ora de vară a Europei de Est