Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș – la 180 de ani

În perioada 6 - 11 octombrie – „Zilele școlii” (la)

Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș – la 180 de ani

Colectivul de cadre didactice și elevi al Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș organizează în perioada 6 - 11 octombrie – „Zilele școlii”, la cea de-a 180-a aniversare de la fondarea liceului.

 Manifestările au fost deschise ieri (luni, 6 octombrie 2008) de către directorul colegiului, prof. Traian Stanciu, care a fost onorat să salute prezența la deschiderea festivă a prefectului Mircea Ghitea și a primarului municipiului Beiuș, prof. Adrian Domocoș.
Tot ieri, un grup de dascăli și elevi, în frunte cu managerul unității de învățământ, a pornit într-un pelerinaj la mormântul ctitorului, la catedrala Sf. Nicolae din Oradea.
Astăzi (marți, 7 octombrie), sunt programate patru concursuri: la ora 10.00 – concursul de biologie și arte plastice „Ioan Bușiția”, la 11.00 – concursul de chimie: „Chimia, la ea acasă”, la 11.30 – evenimentul educațional „Vasile Ștefănică”, un concurs de fizică, iar de la ora 12.00 – concursul de istorie „Ctitoria lui Samuil Vulcan”.
Miercuri (8 octombrie) este ziua întrecerilor sportive, cu meciuri de handbal și fotbal (în sala de sport), la care sunt invitați să participe inclusiv echipe din țară (de la Baia Mare, Satu Mare și Brad), echipe cu care vulcaniștii beiușeni s-au mai întâlnit în cadrul campionatului școlar.
Joi (9 octombrie), de la ora 14.30, o sesiune omagială de comunicări științifice ale elevilor și cadrelor didactice.
Vineri (10 octombrie), de la ora 16.00 – Cenaclu literar artistic și lansare de carte (lansarea Monografiei Beiușului – ediția a III-a), urmată de Șueta vulcaniștilor.
Oaspeți de rang înalt la "Zilele școlii"
Sâmbătă (11 octombrie), sunt programate cele mai multe manifestări: la ora 9.00 – vizitarea școlii și expoziției omagiale, la ora 10.00 – Te-Deum, la 10.45, în sala mare a Primăriei municipiului Beiuș – festivitatea de omagiere a patronului spiritual al colegiului, la ora 12.00 – programul artistic, urmat de masa festivă.
Directorul colegiului, prof. Traian Stanciu, precum și dna Florica Popa - Bota (din partea oranizatorilor), vă invită la cea de-a 180-a aniversare a spiritualității vulcaniene beiușene.
Dacă la deschiderea manifestărilor, vulcaniștii beiușeni au fost onorați de prefectul județului și primarul urbei, la final, adică sâmbătă, se pare că vor fi onorați chiar de primul-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu, și de noul ministru al Educației, Cercetării și Tineretului, dl Anton Anton.
(Ovidiu DAN)
Foto: Mona DUMITRAȘ și Ioana TOMA
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș – la 180 de ani.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.