Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A XIV-a Conferinţă Naţională de Fizică Medicală

În perioada 4-6 noiembrie

A XIV-a Conferinţă Naţională de Fizică Medicală

În perioada 4-6 noiembrie 2016, se va desfăşura la Oradea, a XIV-a Conferinţă Naţională de Fizică Medicală, organizată de către Colegiul Fizicienilor Medicali din România în colaborare cu Departamentul de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Oradea.

Pentru a marca importanța Fizicii Medicale în medicina modernă, Organizația Internațională de Fizică Medicală (IOMP) a stabilit data de 7 noiembrie ca fiind Ziua Internațională a Fizicii Medicale. Data aleasă coincide cu ziua de naștere a celei care este considerată prima fiziciană medicală, doamna Marie Curie. Anul acesta marcăm la Oradea, alături de IOMP, pentru a 4-a oară în istorie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale.În fiecare an, IOMP propune o temă de dezbateri pentru marcarea acestei zile. Tematica acestui an este ,,Educația în Fizica Medicală - cheia spre succes". Fizica Medicală este un domeniu interdisciplinar, care necesită cunoștințe din multiple domenii ale științei. Prin urmare, cheia succesului în Fizica Medicală constă în îmbinarea și armonizarea disciplinelor care contribuie la dezvoltarea acestei ramuri: fizica, biologia, chimia, informatica, medicina.
Departamentul de Fizică a Universității din Oradea marchează această zi prin prezentări științifice de interes general despre Fizica Medicală, realizate de către elevi, studenți, cadre didactice și medicale. Prezentările din acest an vor acoperi, atât domeniul imagisticii medicale, a tratamentului cu radiație, cât și aspecte ale tehnologiei moderne care contribuie la cercetarea în domeniu și dezvoltarea acestei ramuri științifice.
Invit pe această cale pe toți cei interesați să ni se alăture vineri, 4 noiembrie, de la ora 15, în Aula Magna a Universității din Oradea.
În data de 5 noiembrie, conferinţa va avea loc la Biblioteca Universităţii din Oradea, începând cu ora 8.00.
Pentru accesarea programului științific și pentru alte informații relevante vizitați următoarele site-uri: CFMR http://www.cfmr.ro/evenimente/evenimente-nationale/oradea2016
şi Departamentul de Fizică www.fizicaoradea.ro
Prof. univ. dr. Loredana Marcu

Trimite email

miercuri, 22 mai 2019