Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Întâlnire cu expertul criminalist Valentin Stănescu

În cadrul C.C.O.C. de la Universitatea Agora

Întâlnire cu expertul criminalist Valentin Stănescu

În data de 03.11.2016, invitatul Universității Agora a fost domnul Valentin Stănescu, expert criminalist, autorizat de Ministerul Justiției în domeniile: grafică și tehnica documentelor, balistică, dactiloscopie și traseologie.

,,Societatea este un ansamblu de valori, ierarhizate și susținute de un ansamblu solid de norme și principii, care alcătuiesc împreună o arhitectură complicată ce are drept țintă dezvoltarea vieții în toate aspectele ei. Relațiile ce se stabilesc, în cadrul acestui uriaș edificiu, implică prezența individului, cu toate capacitățile, limitele, aspirațiile și trebuințele lui. Între indivizi, între indivizi și grupuri sociale, ori între grupuri sociale, indiferent de mărimea lor, se stabilesc punți de comunicare, conlucrare și de interes. Am putea spune că toată activitatea umană conștientă, indiferent de natura acesteia, se structurează în jurul acestor punți, care, la rândul lor, sunt susținute de pilonii solizi ai Legii."
În acest fel și-a început pledoaria invitatul nostru, continuând cu prezentarea importanței științei criminalistice în procesul anevoios de aflare a adevărului, arătând următoarele: ,,Criminalistica și criminaliștii joacă  rolul de ,,anticorpi ai unui sistem ce ar putea fi infestat de virușii infracționalității și că munca neobosită a criminaliștilor, de multe ori solitară și neștiută de nimeni, conduce pas cu pas, analiză cu analiză la aflarea Adevărului.
Având în vedere că între criminaliști și infractori există o permanentă și acerbă competiție, știința criminalisticii a căutat și a găsit sprijin în toate științele exacte, folosind toate cercetările de vârf în sprijinul propriului demers de investigare".
Întâlniri cu practicieni, cu specialiști din diverse domenii
Directorul C.C.O.C., asis. univ. drd. Laura Dumitrana Rath Boșca afirmă că: ,,Educația, orientarea și coordonarea în carieră sunt importante pentru a-i ajuta pe studenți în dificilul demers de a se înțelege pe sine, de a descoperi instrumentele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile, pentru a înțelege oportunitățile de pe piața muncii.
Pentru a ușura acest demers, Universitatea Agora organizează periodic, în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (C.C.O.C.) întâlniri cu practicieni, cu specialiști din diverse domenii de activitate, care sunt invitați să le împărtășească acestora din experiența și expertiza profesională".
Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră (C.C.O.C.) din cadrul Universităţii Agora oferă servicii specializate de asistență și consiliere în cunoașterea ofertei educaționale a Universității, precum și în dezvoltarea de abilități și competențe specifice pentru identificarea celui mai potrivit loc de muncă.
Colectivul C.C.O.C. este alcătuit din membri specialişti, aparţinând  facultăţilor din cadrul Universităţii Agora care sprijină studenţii şi absolvenţii în activităţi precum: informarea, consilierea şi orientarea în carieră.
Fiecare consilier al C.C.O.C. este, în același timp, un facilitator, un consultant, un coordonator, un furnizor de informații, dar și persoana de legătură între studenţi și cerințele/ofertele de pe piața muncii.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnire cu expertul criminalist Valentin Stănescu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021