Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivitatea de depunere a jurământului militar (II)

Vineri, la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Festivitatea de depunere a jurământului militar (II)

Vineri, 11 noiembrie 2016, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" din Oradea a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către cea de a 27-a serie de elevi declaraţi admişi în urma susţinerii examenului din sesiunea septembrie - 2016.

Ziua depunerii jurământului militar este o zi importantă, atât pentru personalul şcolii, cât şi pentru tineri elevi care trăiesc cu vizibilă emoţie acest înălţător moment.
Cei 148 de elevi care au depus jurământul militar, dintre care cincizeci de fete şi nouăzeci şi opt de băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii unui examen de admitere solicitant la care au fost înscrişi un număr de 446 de candidaţi.
Durata studiilor este de doi ani, elevii fiind pregătiţi pentru a deveni agenţi ai Poliţiei de Frontieră la frontierele României. Curricula de învăţământ este actualizată permanent în funcţie de cerinţele actuale ale societăţii, precum şi în baza experienţei acumulate din parteneriatele pe care instituţia noastră le are încheiate cu alte instituţii de învăţământ similare din Germania şi Ungaria. Elevii şcolii parcurg în aceşti doi ani de studii un proces de învăţământ modern, centrat pe formarea unor competenţe din standardul de pregătire profesională, iar pentru a-şi forma toate aceste competenţe au alături un corp de cadre didactice bine pregătite, competente şi dispun de o bază material-didactică completă în continuă modernizare. De asemenea au la dispoziţie laboratoare de specialitate, o zonă de simulări tactice, laborator de limbi străine şi de informatică moderne cu acces permanent la Internet, iar spaţiile de cazare sunt comparabile cu spaţiile oricăror şcoli de profil din Uniunea Europeană.
La festivitate au fost invitaţi inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, oficialităţi locale și reprezentanţi ai altor instituţii publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I.şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, veterani de război, înalte feţe bisericeşti ale Episcopiei Ortodoxe Oradea, şefi şi directori ai instituţiilor cu care şcoala cooperează şi după cum am mai menţionat părinţii, rudele şi prieteni ai tinerilor elevi.
Domnul chestor principal de poliţie Liviu Galoş - împuternicit al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, a transmis tinerilor elevi mesajul ministrului Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoş Tudorache, iar în cuvântul adresat elevilor, personalului şcolii şi asistenţei, a felicitat elevii de anul I cu ocazia depunerii jurământului exprimându-şi totodată încrederea în instituţie cu privire la formarea, în continuare, de absolvenţi bine pregătiţi profesional.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu părinţii, rudele şi prietenii care au venit din toate colţurile ţării pentru a fi alături de ei în acest moment important al carierei lor.
Comisar-şef de poliţie
Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de depunere a jurământului militar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019