Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pacea reflectată în Sfânta Scriptură

Săptămâna Globală a Educației

Pacea reflectată în Sfânta Scriptură

În fiecare an se desfășoară Proiectul european intitulat Săptămâna Globală a Educației. Anul acesta tema supusă atenției a fost ,,Împreună pentru pace".

Activitățile dedicate acestei săptămâni s-au derulat în perioada 14-18 noiembrie 2016.
Săptămâna Globală a Educației a fost inițiată pentru prima dată în 1999 de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei și promovează în statele membre activități școlare dedicate reducerii sărăciei și excluderii sociale.
Cu prilejul acestei săptămâni copiii, tinerii și profesorii inițiază și efectuează activități educaționale în domeniul cetățeniei globale printr-o tematică anuală, dezbătută atât la nivel local, cât și la nivel global. Toate activitățile propuse menționează și accentuează importanța educației ca modalitate de abordare, înțelegere și exploatare pozitivă a globalizării.
,,Ce dulce-i pacea Ta"
Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" din Oradea a marcat, în perioada 14-18 noiembrie 2016 Săptămâna Globală a Educației. Elevii clasei a VII - a B, coordonați de director prof. Popa Viorica (limba și literatura română) și prof. Nichita Diana Simona (religie), au derulat o activitate interdisciplinară, în data de 18 noiembrie, cu tema ,,Pacea reflectată în Sfânta Scriptură". Colaboratori au fost directorul  adjunct, prof. Bauman Maria (religie) și prof. Ciomoș Melania (bibliotecar).
În cadrul activităţii s-a vorbit despre rolul păcii pentru societate și pentru tinerii educabili. Au fost prezentate versete din Sfânta Scriptură care vorbesc  despre pace (lectura biblică), mari duhovnici care au vorbit despre pace, poezii religioase care au ca temă pacea (Traian Dorz - ,,Ce dulce-i pacea Ta", Ioan Sighiartău - ,,Doar pacea Ta", Simion Felix Marţian - ,,Pacea Domnului", George Coșbuc - ,,Pace" etc.). S-a făcut citire la prima vedere, s-a dezbătut mesajul poeziilor; apoi s-au derulat informații referitoare la Premiul Nobel și personalități românești care au primit Premiul Nobel pentru pace.
Rezultatele aşteptate în urma derulării activităţii sunt: sensibilizarea societăţii actuale faţă de educația moral-religioasă, în general, și față de mesajul despre pace al Scripturii, în mod special; cunoașterea și aplicarea învățăturii creștine despre pace, conștientizarea importanței păcii pentru oameni și aplicarea normelor de conviețuire în pace în societatea actuală.
Prof. religie
Diana Simona Nichita
Școala Gimnazială "Dimitrie Cantemir" Oradea

Trimite email

duminic, 25 august 2019