Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Săptămâna educaţiei globale și marșul păcii

La Ștei,

Săptămâna educaţiei globale și marșul păcii

,,Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema". (Matei 5 per 9)

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ştei, în cadrul Centrului de Documentare şi Informare, s-au desfăşurat în  perioda 14-18 noiembrie 2016, activităţi diverse, pe tema  educaţiei globale, sub emblema ,, Împreună pentru pace".
Săptămâna a debutat cu activitatea intitulată ,,Educaţia globală, toleranţă, responsabilitate şi respect", susţinută la clasele a VIII-a, coordonatori, Andrea Dumbravă, psiholog şi d-na Mihuţa Ştefana prof. de istorie. În cadrul activităţii s-a prezentat un material PowerPoint cu referire la relaţiile interumane cooperante şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Lecţia a avut un caracter formativ, fiind urmată de discuţii pe tema propusă.
Următoarea activitate a fost ,,Personalităţi ce au luptat pentru pace", susţinută de profesorii de religie: Merce Sanda, Muşet Georgeta şi George Drăgan, la clasele a III-a și a V-a. Lecția s-a conturat în jurul unor citate biblice pe tema păcii. Elevii au fost grupaţi în echipe şi au realizat afişe ce promovau pacea.
O altă temă alesă pentru dezbatere a fost ,,Pacea, un ideal al umanităţii", propusă de consilierul educativ, prof. Panici Mangra Adelina, prof. Toth Ioana și Văgâi Alina. Activitatea a fost prezentată şi coordonată de prof. docum. Andru Cristina, cu sprijinul profesorilor de la catedra de limba română şi al d-nei bibl. inst.Tomescu Ileana. Elevii au suţinut referate, au recitat poezii despre pace, au vizionat un material PowerPoint despre toleranţă. În cea de-a doua parte a activităţii elevii au trebuit să descopere concepte despre temele propuse: Copacul păcii, Copacul toleranţei, Copacul libertăţii şi Copacul responsabilităţii.
În cadrul activităților derulate în Săptămâna educației globale s-au mai implicat prof. Daniela Rada, Luminița Andru, Olga Popa și Angela Vlas.
La ciclul primar, învăţătorii au desfăşurat activităţi de creaţie plastică, lecţii demonstrative de promovare a păcii, respectului și toleranţei.
La finalul activităţilor, elevii au primit diplome de participare din partea conducerii unităţii, prof. Pantea Simona - director şi prof. Moruţ Liana - director adjunct.
Săptămâna educaţiei globale s-a încheiat printr-un marş al păcii, elevii şi cadrele didactice au defilat pe străzile urbei cu opriri la Primărie şi Casa de Cultură. Elevii au fost invitaţi în sala de festivități a Primăriei, unde dl primar, ing. Balaj Iulian, a susţinut o alocuţiune pe tema păcii şi a cerut copiilor să formuleze soluţii pentru menţinerea păcii. La Casa de Cultură, copiii au fost primiți de referent Marius Duşe. Demonstranții au fost ,,înarmaţi" cu pancarde inscripţionate cu mesaje pacifiste şi baloane albe.
Ileana Tomescu & Cristina Andru
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Săptămâna educaţiei globale și marșul păcii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019