Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

B-EST International Film Festival

La Bucureºti, între 14 ºi 21 aprilie,

B-EST International Film Festival

Cu numeroase nominalizãri internaþionale - Oscar pentru Cel mai bun film strãin, Globul de Aur, Premiile Césars -, regizorul ºi scenaristul belgian Gérard Corbiau, a cãrui carierã cinematograficã internaþionalã se întinde pe parcursul a 20 de ani, va face parte din juriul competiþiei de lungmetraj a B-EST International Film Festival, ediþia a 3-a, care va avea loc la Bucureºti în perioada 14 - 21 aprilie 2007.

Gérard Corbiau

S-a nãscut la Bruxelles în 1941. În 1968, îºi începe cariera de documentarist la RTBF ºi realizeazã aproximativ 50 de filme pentru unele dintre cele mai populare emisiuni ale televiziunii naþionale belgiene. În 1987 debuteazã cu primul film de cinema Le Maître de Musique, care e nominalizat la Oscar, ºi înscrie cu aceastã ocazie ºcoala de film belgianã în agenda cinematograficã internaþionalã. Datoritã succesului dobândit, regizeazã L'Année de l’Eveil (1990), urmat de Farinelli (1994); filmul primeºte Globul de Aur pentru Cel mai bun film strãin, fiind la rândul sãu nominalizat la Oscar. Le Roi danse, realizat în 2000, este nominalizat de trei ori la premiile Césars. În 2002, semneazã pentru televiziune Saint Germain ou la Négociation, care a avut premiera la Festivalul de Literaturã ºi Cinema de la Monte Carlo. Cea mai recentã producþie a sa, José van Dam, 25 ans après, prezintã un portret filmat al bunului sãu prieten, artistul Jose van Dame.

În cadrul B-EST International Film Festival, Gérard Corbiau va prezenta publicului bucureºtean filmele Le Maître de Musique ºi José van Dam, 25 ans aprè,  în cadrul secþiunii speciale Al 7-lea Univers.

Alãturi de Gérard Corbiau, în juriul competiþiei de lungmetraj al B-EST International Film Festival, se aflã importanþi oameni de cinema de renume internaþional: Martin J. Blaney, jurnalist pentru Screen International, actriþa Oana Pellea, Ludmila Cvikova, selecþioner al Festivalului International de Film de la Rotterdam, actorul ºi regizorul Florin Piersic jr, unul dintre cei mai puternici animatori ai filmului independent românesc.

Mai multe detalii despre invitaþii B-EST International Film Festival 2007, puteti gãsi pe pagina de web a festivalului: http://b-estfilmfest.com/.
Bianca BOITAN

Trimite email

luni, 3 august 2020