Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Onorat de distinse oficialități politice, în frunte cu prim-ministrul și ministrul M.E.C.T.

Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș – la 180 de ani

Onorat de distinse oficialități politice, în frunte cu prim-ministrul și ministrul M.E.C.T.

La cea de-a 180-a aniversare de la fondarea sa, prestigiosul Colegiu Național „Samuil Vulcan” din Beiuș a fost onorat luni, 6 octombrie 2008, la deschiderea manifestărilor, de prefectul județului, dl Mircea Ghitea și primarul urbei, prof. Adrian Domocoș, iar sâmbătă (11 octombrie), la festivitatea de omagiere a patronului spiritual al colegiului - Samuil Vulcan-, de înalți demnitari, în frunte cu prim-ministrul României, dl Călin Popescu-Tăriceanu și noul ministru al Educației, Cercetării și Tineretului, dl Anton Anton.

 Așa după cum am mai scris, Colectivul de cadre didactice și elevi al Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș a sărbătorit în perioada 6 - 11 octombrie – „Zilele școlii”, la cea de-a 180-a aniversare de la fondarea liceului.

Manifestările au fost deschise luni, 6 octombrie 2008, de către directorul colegiului, dl prof. Traian Stanciu, care a salutat prezența la deschiderea oficială a unor distinși invitați, precum dl Mircea Ghitea, prefectul județului și prof. Adrian Domocoș, primarul municipiului Beiuș.
De luni până sâmbătă, inclusiv, programul manifestărilor a cuprins o paletă bogată și variată de acțiuni, între care: un pelerinaj la mormântul ctitorului, la catedrala Sf. Nicolae din Oradea;
patru concursuri (concursul de biologie și arte plastice „Ioan Bușiția”, concursul de chimie - „Chimia, la ea acasă”, evenimentul educațional „Vasile Ștefănică”, un concurs de fizică, precum și concursul de istorie „Ctitoria lui Samuil Vulcan”); întreceri sportive, cuprinzând meciuri de handbal și fotbal (în sala de sport), la care au fost invitați să participe inclusiv echipe din țară (de la Baia Mare, Satu Mare și Brad), echipe cu care vulcaniștii beiușeni s-au mai întâlnit în cadrul campionatului școlar; o sesiune omagială de comunicări științifice ale elevilor și cadrelor didactice; cenaclu literar artistic și lansare de carte (lansarea Monografiei Beiușului – ediția a III-a), urmată de Șueta vulcaniștilor; iar sâmbătă, au fost programate cele mai multe manifestări: vizitarea școlii și expoziției omagiale, un Te-Deum în sala mare a Primăriei municipiului Beiuș – festivitatea de omagiere a patronului spiritual al colegiului, cu participarea unor înalți demnitari, în frunte cu prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu și noul ministru al Educației, Cercetării și Tineretului, dl Anton Anton, deputatul Cornel Popa, prefectul Mircea Ghitea, episcopul greco-catolic Virgil Bercea, părintele stareț  Bernard (în vârstă de 92 de ani), academicienii Marius Sala și Mircea Flonta, alți profesori universitari, oameni politici și oameni de cultură din județul Bihor și municipiul Beiuș, ceea ce a constituit o onoare pentru conducerea prestigiosului colegiu bihorean, pentru dascălii și elevii săi, dar nu numai. (Claudia B. & Ovidiu D.)
Foto: Alin GABOR și Mona DUMITRAȘ
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Onorat de distinse oficialități politice, în frunte cu prim-ministrul și ministrul M.E.C.T.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 6 decembrie 2019