Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Alex va fi vineri, din nou, la X-Factor România

Să-l ajutăm să urce, să crească și să se împlinească!

Alex va fi vineri, din nou, la X-Factor România

La ediția din acest an a emisiunii concurs X-Factor România au participat și doi elevi ai Școlii de Canto Muzică-Ușoară ,,STARGROUP" Oradea, școală coordonată de doamna profesor Monica Molnar.

Este vorba despre:
Sara Paula din Beiuș - cu piesa ,,Da, mama", a Deliei, fiind foarte apreciată de juriul de la care a primit patru de ,,DA" și
Alex Mladin din Chișineu de Criș, județul Arad, care a interpretat piesa ,,Sub Pielea Mea" - Carla's Dreams, la fel de lăudat de juriu, primind și el patru de ,,DA". Lui i s-a dat șansa să ajungă și în Bootcamp, unde a cântat piesa ,,Sorry" - Justin Bieber, apoi la dueluri, unde a interpretat piesa ,,Don't Let the Sun Go Down on Me" - Elton John, prestație foarte apreciată de juriu. Totuși Delia, în grupa căreia este Alex, a ales să meargă mai departe în live-uri cu interlocutorul său. Șansele lui Alex de a reintra în emisiunea live de vineri, 9 decembrie 2016, sunt foarte mari, deoarece a fost votat de public într-un număr record (peste 800.000 de voturi); sperăm astfel să fie el ,,fericita surpriză" anunțată de prezentatorii emisiunii din ediția precedentă.
Alex - talentat, ambițios, perfecționist
 ..Alex Mladin este un tânăr foarte talentat, chipeș, extrem de ambițios și perfecționist. Este modest, cu foarte mult bun-simț, care, timp de trei ani a parcurs săptămânal drumul de la Arad la Oradea pentru a desluși tainele interpretării solistice ale muzicii ușoare de calitate. Între timp a învățat să cânte la chitară și la pian, lărgindu-și astfel cunoștințele muzicale. Și-a creat acasă un studio de muzică superdotat unde s-au născut și primele compoziții proprii", după cum ne-a mărturisit doamna profesor Monica Molnar.
După emisiune, Alex a fost contactat de câteva case de discuri din România și după cum a afirmat și Delia, ,,cariera lui abia acum începe".
Îi dorim să fie curajos, încrezător în forțele proprii și sperăm să-l revedem în live-urile concursului X-Factor, pentru a-l vota să ajungă cât mai sus!
Succes, Alex!
Carmen Csaki

Trimite email

miercuri, 19 ianuarie 2022