Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul strategic ,,Stay at school, your job will be cool”

Reuniunea din Polonia

Proiectul strategic ,,Stay at school, your job will be cool”

Cu decembrie întoarcem ultima filă din calendar : zile scurte și reci, soare palid și cer plumburiu, cu alte cuvinte, iarna și-a intrat în drepturi.

Privind cu melancolie în urmă la anul care s-a scurs, facem o retrospectivă a ceea ce am realizat, după cum căutăm soluții pentru anul care vine: cum ar trebui să muncim pentru ca aspirațiile noastre, cele mai frumoase vise, să devină realitate.
Educația, ca orice domeniu de activitate, cunoaște de la un an la altul schimbări radicale menite să ridice calitatea învățământului românesc la standarde europene. Există la români acel rezervor de forță interioară, nădejdea că orice piedică poate fi înlăturată prin puterea minții, prin voință și sete de cunoaștere.
Pe bună dreptate, vechiul proverb românesc ,,Omul sfințește locul" se adeverește încă o dată la Colegiul Național ,,Avram Iancu" Ștei. Dascălii și elevii muncesc cu dragoste și dăruire, îmbrățișând cele mai diverse domenii de afirmare. 21 octombrie 2016 rămâne o dată memorabilă în agenda de lucru a școlii. Aici, în cadrul săptămânii ,,Școala altfel" a fost lansat proiectul de parteneriat strategic pentru educație școlară: Stay at school, your job will be cool, având ca parteneri: SPOJENA SKOLA INTERNATNA ZDANA - Slovacia; ZESPOL SZKOL INTEGRACYJNYCH W RADOMIU - Polonia; ZAKLADNI SKOLA LOGOPEDICKA S.R.O. - Republica Cehă. Urmare a lansării acestui proiect, în perioada 27.11 - 3.12. 2016 s-a desfășurat în Radom, Polonia, prima activitate transnațională de predare /formare /învățare a elevilor participanți: Crisan Giulia Anastasia, Popa Oana Elena, Călin Oana Cosmina și Galea Georgiana, alături de cei doi profesori însoțitori: Bara Adela și Fărcuț Andreea.
Echipa de proiect este formată din: prof. Cristian Andru - responsabil de proiecte; prof. Emanuel Coroiu - responsabil financiar și consilier școlar; Andreea Dumbravă - responsabil cu materialele didactice și psiho - pedagogice; prof. Adela Bara - responsabil IT; prof. Alina Niculae - responsabil cu promovarea și diseminarea proiectului; prof. Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală.
,,Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca școlile și sistemul de învățământ din România să ajungă la nivelul celor din Polonia"
Ce spun elevii noștri despre această întâlnire.
Galea Georgiana, a IX-a A: ,,În proiectul Stay at school, your job will be cool am avut parte de experiențe noi și surprinzătoare. În Polonia am cunoscut copii de vârsta mea cu care am legat prietenii. Am avut ocazia să îmi exersez vorbirea în limba engleză, astfel cunoscând o cultură nouă, oameni noi. A fost o experientă minunată pe care sigur nu o voi uita".
Popa Oana, a IX-a B: ,,Acest proiect a însemnat pentru mine o experiență pe care nu aș fi vrut să o ratez, deoarece am experimentat viața unui elev polonez. Cu această ocazie, singurul lucru pe care mi-l doresc este ca școlile și sistemul de învățământ din România să ajungă la nivelul celor din Polonia".
Fie ca spiritul creativ, dorința de afirmare și munca în parteneriat să ofere perspective și să deschidă orizonturi spre realizarea socio -profesională și împlinirea tuturor idealurilor.
Profesor Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul strategic ,,Stay at school, your job will be cool”.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 februarie 2020