Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Orădenii, invitați să împărtășească spiritul Crăciunului, la ERA Park

Trei zile speciale

Orădenii, invitați să împărtășească spiritul Crăciunului, la ERA Park

„De Crăciun, fii mai bun!" , vorba cântecului.
Aceasta este și deviza ERA Park, care își îndeamnă clienții să fie mai empatici în această perioadă a anului și să dăruiască din suflet, făcându-le și altora zilele mai bune.

În colaborare cu voluntarii Caritas Eparhial Oradea, centrul comercial îi invită pe bihoreni sub cupola ERA, unde vineri, 16 decembrie, începând cu ora 18.10, va avea loc un mic concert de colinde în scop caritabil.
În același spirit, două zile mai târziu, adică duminică, 18 decembrie, de la ora 18.00, voluntarii de la 4 cluburi de dans vor organiza și un flashmob, prin care vor încerca să le atragă atenția clienților centrului comercial cu memorabile momente de dans.
„Haideți să sărbătorim spiritul Crăciunului și să promovăm voluntariatul! Sperăm să veniți în număr cât mai mare!", transmit reprezentanții Caritas Eparhial, în speranța că gândul bun va ajunge la cât mai mulți. Cu ajutorul oamenilor de bine, voluntarii vor strânge alimente și alte articole necesare pentru a le veni în ajutor celor de care au grijă în cadrul Asociației.
Teatru și magie pentru pitici
De altfel, tot weekend-ul va fi unul foarte dinamic la ERA Park. Actorii principali vor fi copiii, cărora Moșul cel darnic le-a pregătit multe surprize.
Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 11, prichindeii sunt așteptați în sala de evenimente, la piesa de teatru „Povești cu clowni", de Sorin Dorobanțu, pentru ca duminică, de la aceeași oră și în același loc, prichindeii să fie invitați la piesa „Povești cu doi clowni", de data aceasta de Șerban Borda.
Pe de altă parte, sâmbătă, între orele 17 și 20, sub cupolă, orădenii sunt invitați la cel mai tare campionat copii-părinţi, în cadrul căruia atât copilul cât și părintele sunt stimulați să comunice mai bine în echipă, să-și dezvolte concentrarea, rapiditatea, perspicacitatea, atenția, curajul și nu în ultimul rând încrederea în sine. După ce vor parcurge cele 7 probe ale concursului, micuții vor învăța să devină super magicieni, show-ul culminând cu un concert de tip karaoke în care, alături de trupa Hocus Pocus, copiii vor deveni vedete.
Vine Moșul!
Duminică, 18 decembrie, de la ora 17, BombonERA își așteaptă prietenii la un nou atelier, în care vor învăța să gătească împreună figurine din turtă dulce, ca de pildă brăduți sau omuleți de zăpadă, pe care îi vor putea pune în pomul de iarnă, le vor putea savura sau dărui Moșului. Pentru că, da, pe la atelier va trece și Moș Crăciun în persoană, care va colecta scrisorile tuturor pentru noaptea cea mare. Așa că fiți cuminți, Moșul e cu ochii pe voi!
Mai multe despre evenimentele centrului comercial puteți afla accesând site-ul era-oradea.ro sau pagina de Facebook ERA Park Oradea!
Andrea Stan

Trimite email

vineri, 4 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."