Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Cooperarea Internațională Interinstituțională în Era Globalizării”

A VI-a ediție - Conferința Internațională de Științe Administrative 2016

,,Cooperarea Internațională Interinstituțională în Era Globalizării”

6th Edition - Agora International Administration Conference 2016 ,,International Interinstitutional Cooperation in the Era of Globalization"

Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea a organizat joi și vineri, 8-9 decembrie 2016, Conferința Internațională de Științe Administrative, aflată la cea de-a VI-a ediție, cu tema „Cooperarea Interinstituțională Internațională în Era Globalizării".
Primul eveniment al lunii decembrie, marcat de Universitatea Agora din Oradea ca o manifestare anuală, s-a realizat sub egida Facultății de Științe Juridice și Administrative și a Departamentului de Ştiinţe Sociale, în Amfiteatrul Verde, printr-o serie de prezentări și comunicări în plen.
În deschiderea conferinței, președintele Conferinței Internaționale de Științe Administrative, drd. George Marius Șinca, a salutat și prezentat invitații conferinței în ordinea în care aceștia au luat cuvântul: conf. univ. dr. Alina-Angela Manolescu, în calitate de reprezentant al conducerii Universității Agora din Oradea și președinte al Departamentului de Științe Sociale, urmată de doctorand Daniela Crișan, în calitate de oaspete și vorbitor, afiliată fiind Departamentului de Psihometrie și Statistică, Facultatea de Științe Sociale și Comportamentale a Universității din Groningen, Olanda. Prezentarea acesteia s-a intitulat „Methodologies for the design, analysis, and scoring of tests and questionnaires". Al treilea vorbitor, fiind din partea aceleiași instituții olandeze, doctorand Susan Niessen a prezentat lucrarea de cercetare în care domnia sa este antrenată, intitulată „Assessing Non-cognitive Characteristics in Selection Procedures", fiind urmată de prof. univ. dr. Rob Meijer, profesor în Psihometrie și Tehnici Statistice în cadrul Departamentului de Psihometrie și Statistică, Facultatea de Științe Sociale și Comportamentale a Universității din Groningen, Olanda. Prezentarea domnului Rob Meijer s-a intitulat „Signs versus Samples in Selection: Applications in Organizations and Education". Domnul prof. univ. dr. Rob Meijer este în același timp și consultant al echipelor de examinare din cadrul instituțiilor cu specific al situațiilor de urgență în Olanda, consultant al Departamentului Central de Poliție Olandez, consultant pe probleme de statistică în aplicarea și utilizarea tehnologiei adaptive-computerizate în Statele Unite ale Americii.
A doua parte a conferinței a fost dedicată problemelor administrației locale, naționale și internaționale în ceea ce privește colaborarea acestora cu organizațiile nonguvernamentale pe problematica traficului de ființe umane. Un prim invitat a fost doamna Leanne Rhodes, fondator și președinte al ONG Abolishion Inc., originară din Australia. Am fost informați cu privire nu doar la colaborările interinstituționale internaționale cât și cu privire la proiectele de cercetare pe care le au, acestea fiind expuse prin prezentarea cu titlul „Human trafficking as cybercrime", urmată și completată în acest domeniu de doamna Ioana Veronica Humelnicu, specialist pe probleme de prevenire și conștientizare în mediul social virtual, din cadrul aceluiași ONG Abolishion Inc. Domnia sa a prezentat o lucrare de actualitate, intitulată „Sextortion the newest online threat". În aceeași ordine de idei, doamna Simona Dejeu, inspector specialist al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea a prezentat parteneriatele și proiectele pe care le au în plan național și cu actori din mediul internațional.
Evidenţiind importanţa evenimentelor ştiinţifice în comunitatea Universităţii Agora din Oradea, doamna conf. univ. dr. Alina-Angela Manolescu a prezentat istoricul Conferinței Internaționale de Științe Administrative și a subliniat importanța acesteia în promovarea Cooperării Internaționale Interinstituționale și parteneriatele cu Centrul Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere, Centrul de Informare EUROPE DIRECT Agora; Jean Monnet: Spațiul Public European, Catedra Jean Monnet, Modulul European: The free movement of persons inside E.U, Catedra Jean Monnet, Modulul European: Economic and Monetary Union.
În ultima parte a conferinței au fost anunțate cele două secțiuni de prezentare a lucrărilor; prima secțiune, moderată de doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu, s-a intitulat „Euroregional Politics", iar cea de-a doua secțiune, moderată de domnul lect. univ. dr. Crăciun Leucea, s-a intitulat „Public Administration in the new development process 2013-2020". Aceste două secțiuni paralele de susținere a lucrărilor s-au desfășurat a doua zi, vineri, 9.12.2016.
În încheierea conferinței, în semn de prețuire, s-au oferit invitaților diplome de participare și a fost anunțată de către preşedintele conferinţei, drd. George Marius Șinca, ediția a VII-a, care va fi organizată de Universitatea Agora în data de 7 decembrie 2017.
Drd. George Marius Şinca
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Cooperarea Internațională Interinstituțională în Era Globalizării”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021