Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Vin colindătorii, cum veneau odată, leru-i ler”

La colindat

,,Vin colindătorii, cum veneau odată, leru-i ler”

Crăciunul este cea mai iubită sărbătoare a creștinilor. Este un timp al iubirii, al bucuriilor, al păcii și al liniștii sufletești. Este o perioadă în care primim și dăruim multă iubire și căldură sufletească. Mersul cu colinda este cel mai frumos obicei pe care creștinii îl practică de Crăciun.

Pentru prima oară în viața lor de școlari, au mers la colindat și ,,fluturașii" clasei pregătitoare D de la Școala Gimnazială ,,Dacia", înv. Costin Maria. Călăuze le-au fost colegii lor mai mari din clasa a III-a B, îndrumați de d-na prof. Zlibuț Diana.
Vineri, 16.12.2016, la ora 12.00, plini de emoție, cei 65 de elevi au pornit de la școala spre ,,Transilvania General Import-Export", spre a-i colinda pe angajații acesteia, printre care sunt și părinți de-ai lor. Pentru cei mai mici școlari, drumul a fost o adevărată aventură, pentru că cei mai mulți mergeau pentru prima dată la pas pe frumoasa pietonală a orașului nostru. Ca să le fie drumul mai ușor și lipsit de incidente, doamnele învățătoare au hotărât ca fiecărui elev din clasa a III-a B să i se dea în grijă un coleg mai mic, căruia să-i călăuzească pașii și să-i arate frumusețea orașului îmbrăcat de sărbătoare.
În pofida gerului și a distanței pe care o aveau de parcurs, prichindeii înaintau voinicește, plini de emoție și curiozitate. Ajunși la destinație, au fost întâmpinați de angajați și, lângă bradul frumos împodobit, au început să colinde. Emoția i-a cuprins pe toți: atât pe colindători, cât și pe angajați, care nu știau cum să-și manifeste încântarea la auzul glasurilor cristaline ale copiilor. Unii îi pozau, alții îi filmau, cei mai mulți colindau împreună cu ei; mesajul colindului ,,Vin colindătorii" a declanșat în colțul ochilor câte o lacrimă, ștearsă discret ca să nu le trădeze sensibilitatea și trăirile.
,,Vin colindătorii, cum veneau odată, leru-i ler
Să colinde-n seara asta minunată leru-i ler 
Dar li-i gura arsă și li-s ochii-n lacrimi, leru-i ler
Prea degeaba sânge, prea degeaba patimi, leru-i ler..."
Colindătorii au fost răsplăți cu darurile pomului, așa că drumul li s-a părut mai scurt la întoarcere, grăbiți să se bucure de darurile primite.
Sărbătoarea Crăciunului e magică, iar acești copii minunați au simțit-o și vineri din plin într-o frumoasă zi de iarnă. (D.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Vin colindătorii, cum veneau odată, leru-i ler”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019