Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Balul strugurilor la Cetariu

Sâmbătă, 4 octombrie,

Balul strugurilor la Cetariu

Potrivit tradiției, care se moștenește de mai bine de 70 de ani, tinerii (și nu numai) din comuna Cetariu au sărbătorit cu mult alai sâmbătă (4 octombrie 2008), Balul strugurilor, manifestare organizată de Primăria comunei Cetariu.

 Toamna a fost și de această dată darnică și înțelegătoare cu viticultorii din Cetariu, răsplătindu-i după muncă și știință, iar rotundul roadelor i-a bucurat mult pe truditorii viei de pe frumoasele meleaguri de legendă ale celor patru sate (Cetariu, Șișterea, Șușturogi și Tăutelec) și două cătune (Fertișag și Peștea).
Potrivit obiceiului, la ora 12, alaiul a pornit la grăit spre Tăutelec și Șișterea, cu patru căruțe trase de cei mai frumoși cai ai comunei, cu doi călăreți și cu muzicanți vestiți. Pe traseu au încântat privirile și sufletele consătenilor cu frumoasele dansuri populare strămoșești, invitând tot poporul la balul strugurilor, organizat la ceas de seară în frumosul și cochetul local al căminului cultural, de curând renovat și devenit de nerecunoscut. Aceiași minunați dansatori aveau să prezinte pe parcursul balului alte două suite, în coregrafia semnată de Kohr Angela. Trebuie să subliniem atmosfera deosebită și distracția de care au avut parte toți cei care au ținut să fie prezenți pe ringul de dans, spre a sărbători în deplină armonie și liniște sufletească belșugul toamnei din viile binecuvântate cu struguri mulți și vin pe măsură.
Pentru reușita balului, dorim să felicităm, deopotrivă, organizatorii, muzicanții, dansatorii, ansamblul folcloric Szalmavirág pentru programul de calitate prezentat. (Sz. G. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Balul strugurilor la Cetariu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 5 aprilie 2020