Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Balul strugurilor la Cetariu

Sâmbătă, 4 octombrie,

Balul strugurilor la Cetariu

Potrivit tradiției, care se moștenește de mai bine de 70 de ani, tinerii (și nu numai) din comuna Cetariu au sărbătorit cu mult alai sâmbătă (4 octombrie 2008), Balul strugurilor, manifestare organizată de Primăria comunei Cetariu.

 Toamna a fost și de această dată darnică și înțelegătoare cu viticultorii din Cetariu, răsplătindu-i după muncă și știință, iar rotundul roadelor i-a bucurat mult pe truditorii viei de pe frumoasele meleaguri de legendă ale celor patru sate (Cetariu, Șișterea, Șușturogi și Tăutelec) și două cătune (Fertișag și Peștea).
Potrivit obiceiului, la ora 12, alaiul a pornit la grăit spre Tăutelec și Șișterea, cu patru căruțe trase de cei mai frumoși cai ai comunei, cu doi călăreți și cu muzicanți vestiți. Pe traseu au încântat privirile și sufletele consătenilor cu frumoasele dansuri populare strămoșești, invitând tot poporul la balul strugurilor, organizat la ceas de seară în frumosul și cochetul local al căminului cultural, de curând renovat și devenit de nerecunoscut. Aceiași minunați dansatori aveau să prezinte pe parcursul balului alte două suite, în coregrafia semnată de Kohr Angela. Trebuie să subliniem atmosfera deosebită și distracția de care au avut parte toți cei care au ținut să fie prezenți pe ringul de dans, spre a sărbători în deplină armonie și liniște sufletească belșugul toamnei din viile binecuvântate cu struguri mulți și vin pe măsură.
Pentru reușita balului, dorim să felicităm, deopotrivă, organizatorii, muzicanții, dansatorii, ansamblul folcloric Szalmavirág pentru programul de calitate prezentat. (Sz. G. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Balul strugurilor la Cetariu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021