Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O serbare literară (II)

Lecturile copilăriei

O serbare literară (II)

Marți, 20.12.2016, în cadrul Centrului de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ştei, s-a desfăşurat, o activitate literar-artistică, intitulată: O serbare literară - tradiţii şi obiceuri de Crăciun.

Această activitate face parte din cadrul proiectului judeţean ,,Lecturile copilăriei" şi a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie. Concursul a durat mai bine de o oră şi l-a avut ca oaspete pe Moş Crăciun.
Lectura îmbinată cu un strop de pasiune, puţină dăruire şi multă implicare au fost ingredientele unei Serbări literare care i-a avut ca actori pe elevii claselor a IV-a A  prof. Romulus Fâşie şi a IV-a B prof. Pirtea Larisa. Elevii au trebuit să-şi întocmească din timp caiete de lectură, sub îndrumarea d-nei bibliotecare şi a învăţătorilor, pentru a fi prezentate în cadrul Centrului de Documentare şi Informare.
Serbarea-concurs a fost organizată, coordonată şi prezentată de către bibl. inst. Ileana Tomescu, fiind structurată pe cinci probe de literatură, Poveşti şi personaje, Autori cunoscuţi, Ghicitori literare, Proverbe româneşti, şi Recunoaşteţi fragmentul.
În cadrul primei probe, ,,Poveşti şi personaje" elevii claselor a V-a au trebuit să-şi dovedească talentul de mici actori. Pe baza acestor scenete, concurenţii au avut de răspuns la trei întrebări.  Fiecare răspuns corect a fost notat cu o steluţă roşie care a reprezentat calificativul F.B.
Primii care i-au arătat Moşului talentul de buni actori au fost elevii clasei a V-a A, Avram Andreea, June Gabriela și Deliman Dragoş,  care au interpretat sceneta Muma lui Ştefan cel Mare, de Dimitrie Bolintineanu; echipajul clasei a V-a B, format din elevii Pantea Mara, Petrugan Daniela, Todorici Mihai, a interpretat sceneta La cireşe, de Ion Creangă. Au urmat elevii clasei a V-a C care au jucat un fragment din Portretul colegei de bancă, de Mircea Sântimbrean, iar din clasa a V-a D, elevii:  Dumbravă Ştefan, Dobândă Cătălin, Pirtea Dragoş, Brie Ionuţ şi Flore David au interpretat un fragment din Prinţ şi cerşetor, de Mark Twain. O surpriză plăcută ne-au oferit elevii clasei a V-a de la Colegiul Naţional ,,Avram Iancu" Ştei  cu sceneta D-l Goe..., de Ion Luca Caragiale, coordonaţi de bibliotecar Epureanu Cristina. Probele au fost presărate cu momente magice, în care colindătorii grupurilor vocale ale Şcolii, Tinere mlădiţe şi Armonia, coordonați de prof. Daniela Rada şi Gheorghe Drăgan, au transmis prin vocile lor cristaline, căldură şi speranţă în suflete.
După parcurgerea cu succes a probelor din concurs, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze şi cu aprecieri din partea juriului format din: prof. Panici Mangra Adelina - consilier educativ, prof Toth Ioana și Vlaş Angela. Spectacolul nu a fost lipsit nici de prezenţa lui Moş Crăciun care a scos din tolba sa daruri felurite pentru cei 80 de participanţi la concurs. Spectatorii au fost răsplătiţi şi ei pentru răbdare, cu bomboane şi colaci. În finalul activităţii, prof. Simona Pantea, director şi Liana Moruţ, director adjunct au apreciat activitatea celor implicaţi în concurs şi au oferit diplome, multumindu-le organizatorilor şi învăţătorilor pentru  implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Mulţumim pe această cale şi sponsorilor noştri inimoşi Primăriei Ştei Consiliul Local Ştei, grupului de firme European FOOD Ştei şi S.C  Buru S.R.L, care au făcut ca desaga Moşului să fie plină şi-n acest an.
Prof. Cristina Andru
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O serbare literară (II).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019