Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Revoluția alimentației sănătoase

La Şcoala Gimnazială ,,Lucreţia Suciu”

Revoluția alimentației sănătoase

Educația privind stilul de viață sănătos în perioada copilăriei creează premisele câștigării unor deprinderi sanogene, care vor fi practicate pe toată durata vieții persoanei, favorizând menținerea unei bune stări de sănătate pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Copiii care învață de mici să consume zilnic micul dejun, să mănânce fructe și legume, să facă mișcare, să își prețuiască starea de sănătate, vor practica aceste deprinderi și în viața de adult și își vor educa, la rândul lor, copiii pe baza acestor principii. În acest fel, investiția în educația pentru sănătate a copiilor are efecte peste generații, contribuind la dezvoltarea durabilă a națiunii.
Clasele: pregătitoare A - prof. Birău Ioana,  I A - prof. Mascaş Ramona, a III-a A - prof. Buzlea Gheorghina şi doamna director, profesor Olariu Ramona de la Şcoala Gimnazială ,,Lucreţia Suciu" Oradea, în colaborare cu ambasadoarele Food Revolution Oradea: nutriţionistul Amalia Şelariu şi Patricia Albu, au organizat, luni,19 decembrie 2016, o superbă activitate privind alimentaţia sănătoasă. Copiii  au realizat un brăduţ, mai ceva ca în poveşti, din legume: l-au alcătuit din rondele de castraveţi, ghirlande din fâşii de morcovi, globuri din boabe de porumb, cubuleţe de ardei kapia, rondele de ceapă verde; tulpina din ardei galben, iar steluţa din vârful bradului a fost o roşie zglobie.
De asemenea, li s-a amintit copiilor, importanţa vitală a consumului de apă în buna funcţionare a organismului; s-a exemplificat concret gramajul de zahăr din sucurile carbogazoase/ necarbogazoase şi nocivitatea consumului lor în exces. În finalul activităţii copiii au realizat punguţa veselă, sub forma unui ren drăgălaş, în care îşi vor aduce mic dejunul sănătos la şcoală.
Aşadar, am avut parte de o zi de luni fericită, o activitate extraordinară ce ne-a reamintit faptul că sănătatea este cel mai de preţ dar primit de la Dumnezeu, dar de care trebuie să ne îngrijim responsabil, adoptând un stil de viaţă echilibrat şi sănătos.
Prof. Buzlea Gheorghina
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Revoluția alimentației sănătoase.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019