Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Deschide uşa, creștine!” (că) ,,Vine Moș Crăciun”

Spectacol și expoziție

,,Deschide uşa, creștine!” (că) ,,Vine Moș Crăciun”

Piţigoii și pițigușii din Ceata lui Piţigoi s-au întâlnit sâmbătă, 17 decembrie 2016, în Orăşelul Copiilor pentru da viaţă şi a transmite tradiţiile şi datinile strămoşești prin sărbătorirea praznicul Naşterii Mântuitorului Isus și prin primirea lui Moş Crăciun.

Invitații au participat la spectacol cu mare bucurie, voioşie şi emoţii, la întâmpinarea Moşului și la momentul artistic ,,Deschide uşa, creștine!"
Piţigoii l-au surprins pe Moșul cel bun și darnic cu straiele neamului - costumele populare naţionale - cu frumoase colinde şi cu sceneta de la Viflaem, unde Sfânta Fecioară Maria L-a născut pe Isus.
În deschiderea spectacolului, piţigoii și un grup de colindătoare de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu nemuritorul colid Moş Crăciun cu plete dalbe; colindătoarele au fost pregătite de prof. Rad Simona şi Botiş Adriana.
A urmat un dans ritmic, coordonat și regizat de directorul de tabără Anita Toth, pe melodiile bine cunoscute și îndrăgite Jingle Bells şi Merry Christmas.
În program am mai avut: un mic buchet de colinde, interpretate de studentul Adrian Bojani, un recital de vioară, selecţiuni din colinde, interpret, elevul Mirel Ștef, poezii și rugăciuni, cu Leontina Costruţ; pițigoii au interpretat sceneta ,,Deschide uşa, creştine!", coordonați de doamna profesor Doina Iliescu.
La final, Moşul a oferit pachete-surpriză, ca dar din partea elevilor Şcolii Gimnaziale ,,Dacia".
Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai", reprezentată de doamna preşedinte Delia Pantea, a pregătit pachețele cu dulciuri, cărţi și jucării de pluş, pentru toți copiii prezenţi.
Piţigoii au avut o mare dorinţă: de a avea o amintire - o poză - cu Moşul cel darnic și bun în momentul în care au primit pacheţelul și diploma înmânate de coordonatorul de proiect, doamna inginer Miorița Săteanu.
Moşul care a oferit pachete și dulciuri piţigoilor a fost o rudă de sânge de-a domnului Cornel Ghenţ de la Asociaţia pentru servicii sociale comunitare Pro Humanitas.
Vernisajul expoziției ,,Vine Moș Crăciun"
Spectacolul a fost urmat de vernisajul expoziției tematice cu desene și obiecte confecţionate de elevii din câteva unităţi de învăţământ: Școala Gimnazială Nr. 11, Liceul Teoretic German ,,Fr. Schiller", Liceul cu Program  Sportiv ,,Bihorul", CSEI Nr. 1 Tileagd, CSEI ,,Cristal" și Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
Diplomele de participare la expoziţia ,,Vine Moş Crăciun" au fost preluate de cadrele didactice și de copiii prezenți.
Coordonator proiect,
ing. Săteanu Miorița

Trimite email

duminică, 20 octombrie 2019