Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile

La cumpăna dintre ani

Mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile

La cumpăna dintre ani (sâmbătă spre duminică, 31 decembrie 2016 - 1 ianuarie 2017), Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Oradea a fost plină de credincioși.

În cadrul sfintei slujbe oficiate de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în anul 2016.
,,Aveți credință în Dumnezeu"
Iar la ora 24.00, la cumpăna dintre ani, părintele vicar Vasile Bota a citit din Evanghelia după Marcu, capitolul XI (versetele de la 22 la 26); Zis-a Domnul către ucenicii săi:
,,Aveți credință în Dumnezeu.
Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.
De aceea vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.
Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșelile voastre.
Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greșelile voastre".
Aducând mulțumire lui Dumnezeu în numele enoriașilor pentru toate binefacerile revărsate asupra lor, asupra credincioșilor în anul 2016, părinții au înălțat rugăciuni de slavă și de laudă, invocând sprijin și pentru anul mântuirii 2017.
,,Aducem mulțumire bunătății tale pentru binefacerile ce au fost asupra robilor tăi. Te slăvim, îți cântăm și te lăudăm, mulțumind, te rugăm, miluiește-i de toată reaua întâmplare, dăruindu-le pace, liniște și sănătate și ne învrednicește pe toți să-ți aducem mulțumire. Toate păcatele cele de voie și cele fără de voie iartă-le! Liberează și pe robii tăi aceștia din legătura păcatelor lor...
Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt. Treime Sfântă, slavă Ție!"
Duminică, am avut întreită sărbătoare
Duminică, 1 ianuarie 2017, am avut întreită sărbătoare după cum aveam să aflăm de la părintele vicar Vasile Bota: tăierea împrejur a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la opt zile de la naștere, sărbătoarea sfântului ierarh Vasile cel Mare și Anul Nou.
La sfârșitul sfintei Liturghii (Liturghia sfântului ierarh Vasile cel Mare), a fost săvârșit un Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu și de invocare pentru binecuvântarea cununii anului mântuirii 2017.
Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021