Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile

La cumpăna dintre ani

Mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile

La cumpăna dintre ani (sâmbătă spre duminică, 31 decembrie 2016 - 1 ianuarie 2017), Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Oradea a fost plină de credincioși.

În cadrul sfintei slujbe oficiate de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în anul 2016.
,,Aveți credință în Dumnezeu"
Iar la ora 24.00, la cumpăna dintre ani, părintele vicar Vasile Bota a citit din Evanghelia după Marcu, capitolul XI (versetele de la 22 la 26); Zis-a Domnul către ucenicii săi:
,,Aveți credință în Dumnezeu.
Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.
De aceea vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.
Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșelile voastre.
Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greșelile voastre".
Aducând mulțumire lui Dumnezeu în numele enoriașilor pentru toate binefacerile revărsate asupra lor, asupra credincioșilor în anul 2016, părinții au înălțat rugăciuni de slavă și de laudă, invocând sprijin și pentru anul mântuirii 2017.
,,Aducem mulțumire bunătății tale pentru binefacerile ce au fost asupra robilor tăi. Te slăvim, îți cântăm și te lăudăm, mulțumind, te rugăm, miluiește-i de toată reaua întâmplare, dăruindu-le pace, liniște și sănătate și ne învrednicește pe toți să-ți aducem mulțumire. Toate păcatele cele de voie și cele fără de voie iartă-le! Liberează și pe robii tăi aceștia din legătura păcatelor lor...
Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt. Treime Sfântă, slavă Ție!"
Duminică, am avut întreită sărbătoare
Duminică, 1 ianuarie 2017, am avut întreită sărbătoare după cum aveam să aflăm de la părintele vicar Vasile Bota: tăierea împrejur a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la opt zile de la naștere, sărbătoarea sfântului ierarh Vasile cel Mare și Anul Nou.
La sfârșitul sfintei Liturghii (Liturghia sfântului ierarh Vasile cel Mare), a fost săvârșit un Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu și de invocare pentru binecuvântarea cununii anului mântuirii 2017.
Ovidiu Dan

Trimite email

duminică, 9 mai 2021