Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Proprietăţi istorice şi artistice, în 2016

Evoluţia pieţei rezidenţiale

Proprietăţi istorice şi artistice, în 2016

Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice și de artă, împlineşte un prim an de activitate, sub deviza ,,Unique Homes for the Connoisseur of Life".

După modelul marilor case internaționale de licitaţie, Artmark Historical Estate a oferit în acest prim an pasionaților de istorie și de frumos accesul la cel mai special segment al pieței rezidențiale, cel al proprietăților istorice și artistice, precum palate, castele, conace și vile vechi de secole, situate în sau în proximitatea centrelor urbane.
Anul 2016, primul din agenda companiei, s-a concentrat pe activitatea de identificare a rezidențelor istorice, aflate în diverse stări de conservare, având o situație juridică ce permite repunerea acestora în circuitul pieței imobiliare, și mai puțin pe activitatea de tranzacționare propriu-zisă. Anul se încheie cu un bilanţ de aproximativ 125 milioane euro valoare totală a rezidențelor istorice în portofoliu, versus tranzacții finalizate ori în curs de finalizare în valoare de aproximativ 7 milioane euro. Dintre proprietăţile cele mai importante tranzacţionate în acest an amintim: castelul Salbek din Petriş (Arad), casa Corneliu Baba de pe bvd. Aviatorilor (Bucureşti), castelul Pogany din Păclişa (Hunedoara), vila Ştirbey din Mamaia.
Mai multe informații despre comorile arhitecturale ale României, precum şi o selecție a portofoliului actual, le puteţi găsi în catalogul Artmark Historical Estate 2016-2017, lansat de curând (http://artmarkhistoricalestate.ro/catalog-2016-2017). Iată câteva dintre proprietățile istorice nou intrate în portofoliul de oferte: ,,Palatul de piatră" Udrişte Năsturel de la Herăşti (30 de km de București, palatul a fost construit la începutul secolului al XVII-lea din iniţiativa vestitului cărturar, cumnat al domnitorului Matei Basarab), Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz de la Mintia (Hunedoara, construit în secolul XVII), Conacul Alexandrescu - Cantacuzino de la Guranda (situat lângă Iași, cu istorie de peste un secol, ridicat în manieră Neo-românească de un arhitect venețian), Casa dr. Dobrovici de pe bvd. Lascăr Catargiu, ,,Casa Frumoasă", (proiectată de către unul dintre cei mai importanţi arhitecţi interbelici ai României, Arh. Duiliu Marcu), Grand Hotel din Constanţa (primul hotel modern din oraş, în stil Art Deco).
Veronica Leca

Trimite email

miercuri, 23 iunie 2021