Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proprietăţi istorice şi artistice, în 2016

Evoluţia pieţei rezidenţiale

Proprietăţi istorice şi artistice, în 2016

Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice și de artă, împlineşte un prim an de activitate, sub deviza ,,Unique Homes for the Connoisseur of Life".

După modelul marilor case internaționale de licitaţie, Artmark Historical Estate a oferit în acest prim an pasionaților de istorie și de frumos accesul la cel mai special segment al pieței rezidențiale, cel al proprietăților istorice și artistice, precum palate, castele, conace și vile vechi de secole, situate în sau în proximitatea centrelor urbane.
Anul 2016, primul din agenda companiei, s-a concentrat pe activitatea de identificare a rezidențelor istorice, aflate în diverse stări de conservare, având o situație juridică ce permite repunerea acestora în circuitul pieței imobiliare, și mai puțin pe activitatea de tranzacționare propriu-zisă. Anul se încheie cu un bilanţ de aproximativ 125 milioane euro valoare totală a rezidențelor istorice în portofoliu, versus tranzacții finalizate ori în curs de finalizare în valoare de aproximativ 7 milioane euro. Dintre proprietăţile cele mai importante tranzacţionate în acest an amintim: castelul Salbek din Petriş (Arad), casa Corneliu Baba de pe bvd. Aviatorilor (Bucureşti), castelul Pogany din Păclişa (Hunedoara), vila Ştirbey din Mamaia.
Mai multe informații despre comorile arhitecturale ale României, precum şi o selecție a portofoliului actual, le puteţi găsi în catalogul Artmark Historical Estate 2016-2017, lansat de curând (http://artmarkhistoricalestate.ro/catalog-2016-2017). Iată câteva dintre proprietățile istorice nou intrate în portofoliul de oferte: ,,Palatul de piatră" Udrişte Năsturel de la Herăşti (30 de km de București, palatul a fost construit la începutul secolului al XVII-lea din iniţiativa vestitului cărturar, cumnat al domnitorului Matei Basarab), Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz de la Mintia (Hunedoara, construit în secolul XVII), Conacul Alexandrescu - Cantacuzino de la Guranda (situat lângă Iași, cu istorie de peste un secol, ridicat în manieră Neo-românească de un arhitect venețian), Casa dr. Dobrovici de pe bvd. Lascăr Catargiu, ,,Casa Frumoasă", (proiectată de către unul dintre cei mai importanţi arhitecţi interbelici ai României, Arh. Duiliu Marcu), Grand Hotel din Constanţa (primul hotel modern din oraş, în stil Art Deco).
Veronica Leca

Trimite email

joi, 20 iunie 2019