Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mihai Eminescu a fost omagiat la Şcoala și la Casa de Cultură ,,Miron Pompiliu” din Ștei

Luni și vineri

Mihai Eminescu a fost omagiat la Şcoala și la Casa de Cultură ,,Miron Pompiliu” din Ștei

În 1850, pe când iarna îşi rotunjea fulgii, la mijloc de ianuarie, se năştea geniul poeziei româneşti, Mihai Eminescu.

Anul acesta, se împlinesc 167 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, prilej cu care elevii Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ştei au omagiat prin cântec şi vers personalitatea marcantă a poetului nepereche. Activitatea dedicată marelui poet s-a desfăşurat vineri, 13 ianuarie 2017, la Casa de Cultură ,,Miron Pompiliu" Ştei, iar luni, 16 ianuarie, în cadrul Centrului de Documentare şi Informare al școlii.
,,De ce nu-mi vii"
Vineri, la Casa de Cultură, elevii  școlii noastre au fost protagoniştii unei ample activităţi dedicate zilei de naştere a poetului nostru național. Ei au recitat poezii sugestive şi au interpretat magistral două cântece: ,,De ce nu-mi vii" şi ,,Pe lângă plopii fără soţ", interpretate de grupul coral ,,Tinere mlădiţe", alcătuit din elevele: Elena Şerba, Anton Carina, Vanesa Guler, Miruna Andru, Alberta Fărcuţa, Adrina Secui, Maria Isai, Mihaela Moş, Giulia Torok și Daria Nistor, îndrumate de prof. Rada Daniela și Gheorghe Drăgan; Coste Alexia şi Manea    Alexandra  din clasa a VII-a B au recitat ,,Călin, file din poveste"; Turturo Veronica şi Secui Adriana din a V-a A - ,,Şi dacă..."; Andru Miruna din a V-a D a recitat ,,Trecut-au anii", iar Bobin Andra din  clasa a VII-a A a rostit (o) ,,Rugăciune"; recitalul lor a fost coordonat de  profesorii:  Simona Pantea, Adelina Mangra, Ioana Toth, Sanda Merce, Alina Văgâi și Ileana Tomescu.
Luni - Medalionul literar ,,La steaua"
Luni, în cadrul Centrului de Documentare şi Informare, elevii şcolii au intrat, preţ de o oră, în lumea magnifică a poeziei eminesciene, prin intermediul Medalionului literar ,,La steaua", ajuns la cea de-a XVI-a ediţie. Viața și  opera poetului au fost ilustrate cu gust și măiestrie printr-un material PowerPoint. Aceleași ,,Tinere mlădițe" ne-au sensibilizat și acasă, cu  piesele ,,Pe lângă plopii fără soţ" şi ,,De ce nu-mi vii", în acompaniamentul realizat de dl   prof. Gheorghe Drăgan.  Din lirica eminesciană au fost recitate cele mai frumoase poezii cu concursul elevilor menţionaţi anterior, coordonaţi de profesorii de limba şi literatura română şi echipa pedagogică a C.D.I.
,,Somnoroase(le) păsărele" au fost prezente în recital prin glasul școlarilor din clasa I C, îndrumați de prof. Cristian Bunta şi Bogoşel Voichiţa. ,,La un semn deschisă-i cale și s-apropie de cort/ Un bătrân atât de simplu, după, vorbă, după port". Adriana Secui, Andreea Avram, Denis Cocoş şi George Scorfan, din a V-a A, au pus în scenă un fragment memorabil din ,,Scrisoarea III", coordonați de bibl. inst. Tomescu Ileana şi prof. docum. Cristina Andru. ,,Sara pe deal, buciumul, turmele, stelele, apele și salcâmul au fost invocate prin vocea caldă a Dariei Carțiș (din a IV-a A), pusă în undă de prof. Făşie Romulus. Un rebus completat la final a făcut dovada  că ,,vuietul de valuri" și ,,mișcarea naltei ierbi", ,,mersul cârdului de cerbi" au reverberat în sufletele școlarilor ,,cu ochi negri și cuminți".
După fapte și răsplată. Întotdeauna, doamna director (prof. Simona Pantea) nu lasă nerăsplătite efortul și implicarea, şi împreună cu doamna consilier educativ (prof. Adelina Panici-Mangra), a felicitat artiștii și profesorii coordonatori, mulțumindu-le pentru  omagiul adus voievodului limbii române la ceas aniversar.
Cristina Andru & Ileana Tomescu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mihai Eminescu a fost omagiat la Şcoala și la Casa de Cultură ,,Miron Pompiliu" din Ștei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019