Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi (sâmbătă), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor

Ieri, pe pietonală, a fost... ,,repetiția generală”

Astăzi (sâmbătă), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor

Se spune că astăzi (sâmbătă, 21 ianuarie 2017), dacă vă îmbrățișați nu pățiți nimic (adică nu e niciun păcat), pentru că astăzi, se sărbătorește Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor.

„Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media on line sau off line promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără nici un motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acel moment, susține psihologul şcolar Ioana Drugaş, de la Liceul „Don Orione" din Oradea.
Dacă ridici brațele și vrei să oferi îmbrățișarea, iar persoana din fața ta rămâne inertă, este de preferat să nu insiști pentru că ar însemna să intri cu forța în spațiul său personal, intim. E normal și firesc să respectăm decizia oamenilor. Intrând în zona lor personală, intimă, le provocăm un disconfort și nu e cazul. Vorbim de comportamentul în comunitate. În cazul elevilor, vorbim despre un exercițiu de dezvoltare personală. Câștigând experiență, ei vor ști cum să abordeze sau să nu abordeze oamenii", a conchis doamna psiholog Ioana Drugaș.
La nivelul Liceului ,,Don Orione", repetiția generală pentru Ziua îmbrățișărilor a avut loc joi, 12 ianuarie 2017, timp de 20 de minute, în pauza mare, prilej cu care s-a testat terenul și reacția colegilor de liceu, de toate vârstele, iar acțiunea s-a dovedit a fi o reușită. Cei mai încântați au fost elevii din ciclul primar, dar nici celor din a XII-a nu le-a displăcut ideea, după cum avea să sublinieze doamna psiholog.
Vineri (20 ianuarie, între orele 10.00 și 12.00), cele două inițiatoare, Tania Bondor și Alesia Gavriș (din clasa a VI-a), sprijinite de Consiliul elevilor (Ritok Andrea, Hălmăjan Andreea, Călugăr Ștefana Iulia, Sergiu Eleneș, Toth Valentina, Ciulea Antonia, Balint Cristian, Avram Sergiu...), dar nu numai, și de studenți ai Departamentului de Psihologie (Ioana Bordaș, Uri Palma, Cercel Renata Teodora și Almira Bokor, din anul II) au organizat o acțiune stradală (pe Str. Republicii, zona pietonală), oferind îmbrățișări gratuite trecătorilor binevoitori să le primească. În general, lumea a înțeles jocul și gestul și l-au tratat cu deschidere și l-au primit cu bucurie, dar au fost și oameni care nu au dorit să le răspundă cu aceeași monedă. Întâmplarea a făcut ca printre trecători să fie reperați și trei tineri negri, care s-au arătat încântați de provocare.
Surpriză: echipa de ,,șoc" a descălecat la un moment dat și la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, dar și la C.C.D. Bihor, unde cu toții au avut parte de calde îmbrățișări și aprecieri.
Credem că imaginile vă vor convinge de realitatea din teren.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (76 de poze), accesați Galeria foto: Astăzi (sâmbătă), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019