Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Polițiștii bihoreni vor fi la datorie

În perioada 20 - 24 ianuarie,

Polițiștii bihoreni vor fi la datorie

Peste 860 de poliţişti bihoreni se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, în această minivacanță.

În perioada 20 - 24 ianuarie 2017, 866 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, în această perioadă vor fi organizate 433 de patrule auto şi pedestre, formate din poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, iar zilnic vor fi utilizate peste 90 de mijloace auto.
Poliţiştii bihoreni vor fi prezenţi în stradă, în zonele cu aflux mare de public sau în cele în care vor fi organizate manifestări comemorative, cultural-artistice, depuneri de coroane, ceremonialuri religioase şi militare. Polițiștii bihoreni vor patrula în zonele aglomerate, pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare.
Polițiștii rutieri și de ordine publică bihoreni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Efectivele de poliție rutieră vor utiliza zilnic nouă autospeciale dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.
Recomandări pentru o minivacanţă în liniște și siguranță           
•Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.
•Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă;
•Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare;
•Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”; de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni;
•Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când va aflaţi în locuri publice;
•Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
•Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela;
•Nu răspundeţi la provocări cu violenţă; încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la S.N.U.A.U. 112- apel gratuit;
•Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de aburii alcoolului;
•Respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi. Viaţa are prioritate!
Poliția vă recomandă ca, în caz de nevoie, să apelaţi cu încredere 112 - Apelul unic de urgenţă. (Alina Dinu)

Trimite email

miercuri, 11 decembrie 2019