Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11

Marți, în Piața Unirii

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11

„Unirea și unirea națională sunt bunuri mari, importante și însufletitoare, care nu cer mai mult decât voința tare de a fi și a rămâne un singur popor". (Gheorghe Barițiu)

În cinstea zilei de 24 Ianuarie, Școala  Gimnazială Nr.11, manageriată de d-na director prof. Papagiannis Liana și d-nele directori adjuncți prof. Șaitoș Alina, prof. Kor Maria, a fost prezentă la manifestările omagiale organizate de autoritățile locale cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române.
Unirea Principatelor Române, eveniment de la înfăptuirea căruia se împlinesc 158 de ani, este unul dintre cele mai importante momente ale istoriei și existenței poporului român. Așa cum istoricul și scriitorul român Nicolae Bălcescu ne transmite sentimentul profund de dragoste de țară și crezul în forța creatoare a poporului român prin vorbele sale grăitoare: „Vorba unire e azi în toate inimile. Toți o voim".
Așa am dorit și noi să readucem în atenția copiilor prețuirea valorilor patriotice și trezirea sentimentului înălțător de dragoste în sufletele lor. Elevii Școlii Gimnaziale Nr.11 din clasele a VI-a A și a VII-a A, de la alternativa Freinet, coordonați de prof. Palyi Eva și prof. Marc Cornelia, au adus un pios omagiu în fața statuii voievodului Mihai Viteazul, amintindu-ne de acest moment istoric ca de un ideal prezent în inima și sufletul tuturor românilor. Conștientizarea valorilor morale, cultivarea frumosului și a spiritului civic în sufletul copiilor au fost câteva din obiectivele realizate prin prisma acestor evenimente.
Prof. Palyi Eva
 
Sincere felicitări tuturor!
Felicitări, dragi elevi și stimați profesori!
Felicitări, doamnelor directori (trei doamne)!
Felicitări pentru articol!
Cu prețuire,
Ovidiu Dan

Trimite email

miercuri, 21 august 2019