Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lasă-te dus de val!

Noutăți, curiozități și sclipiri

Lasă-te dus de val!

După 11 săptămâni, elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora au finalizat, vineri, 20 ianuarie 2017, unitatea ,,Go With Yhe Flow-Rivers", prilej cu care au prezentat în fața colegilor și a părinților materiale ilustrative.

Toți elevii au fost premiați cu materiale ale Centrului Europe Direct Agora Oradea.

În cele 11 săptămâni, copiii s-au familiarizat și au dobândit cunoștințe noi despre stagiile unui râu, lacuri, ghețari, cascade, peșteri, baraje, poduri și circuitul apei în natură.
Pentru momentul adevărului, cei mai mulți au lucrat în echipe, gândind prezentări PowerPoint cât mai relevante.
Ana Bologa a ales să ne prezinte câteva lucruri interesante despre cel mai lung râu al Americii de Nord - Mississippi (sau Marele râu).
Kiss Pădurean Alice și Iulia Popa ne-au redat povestea Nilului, fluviul care a creat o civilizație.
Ștefan Țiplea ne-a spus câteva lucruri despre Gange (Fluviul sacru) - fluviul venerat, fluviul cu cea mai poluată apă din lume.
Kofler Julian ne-a povestit despre un loc minunat, un loc care evidențiază puterea, măreția și frumusețea naturii - Niagara Falls.
Vlad Bungău a realizat o prezentare PowerPoint despre cele mai frumoase și mai cunoscute poduri din lume, adevărate minuni moderne, simboluri recunoscute de oamenii din întreaga lume. Unele poduri sunt mai mult decât o simplă cale de a traversa un râu sau o prăpastie.
Amalia Socaciu și Maya Barbur ne-au încântat cu un material despre bătrâna Tamisa, prețioasa comoară a Angliei, care este și cel mai lung râu al Angliei.
Raul But și Eric Corridoni ne-au prezentat locul în care înțelegi cu adevărat expresia speechless (fără cuvinte) - The Grand Canyon.
Grau-Roșu Quim a ales să aterizeze forțat pe platoul celei mai mari cascade - Angel Falls - reușind să se întoarcă la civilizație abia după 11 zile.
Sebi Lucaci ne-a forțat să intrăm în lumea peșterilor prezentându-ne lucruri interesante despre formarea stalactitelor și stalagmitelor.
Alex Joldoș și Riccio Alessandro ne-au uimit cu spectaculozitatea Cascadei de Foc din Parcul Yosemite - cu siguranță un fenomen natural unic în lume. Cascada de Foc sau Cascada Coada Calului este cu adevărat specială timp de numai două săptămâni pe an.
Sebi Bulzan ne-a purtat într-o lungă călătorie pe valurile Dunării, care străbate 19 țări. Dunărea este cel de-al doilea ca lungime dintre fluviile Europei, după Volga.
Toți au excelat atât în ceea ce privește bogăția de idei, cât și în prezentarea cât mai ingenioasă și atractivă . Toți elevii au fost premiați cu materiale ale Centrului Europe Direct Agora Oradea.
Profesor Crina Miere
Pentru mai multe poze (60 de poze), accesați Galeria foto: Lasă-te dus de val!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:44:26 Ora de vară a Europei de Est