Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Primii pași”

Ieri, a fost lansată revista învățământului preșcolar bihorean

„Primii pași”

Ieri (joi, 23 octombrie 2008), învățământul preșcolar bihorean și-a lansat pe piață o revistă proprie, scoasă sub egida Inspectoratului Școlar Bihor și a Casei Corpului Didactic a județului Bihor, intitulată sugestiv „Primii pași”.

Lansarea a avut loc în sala mare a Inspectoratului Școlar. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Casei Corpului Didactic Bihor, și foarte multe educatoare, principalii beneficiari ai revistei.
Dna Voichița Vancu, inspector școlar de specialitate, cea care se face „vinovată” de apariția revistei, alături de un grup de educatoare sufletiste (Rodica Ciocan, Lukacs Maria Daniela, Ecaterina Popa și Eleonora Curtui), a povestit despre modul în care s-a născut publicația, făcând cunoscute bunele intenții ale colectivului de redacție în a populariza experiența educatoarelor, bunele practici din toate grădinițele județului, de a informa părinții și de a bucura copiii.
Inspectorul școlar Florin Cioban a avut numai cuvinte de laudă la adresa educatoarelor și a revistei.  Cu cuvinte meșteșugite care i s-au așezat auditoriului la suflet, pedagogul a cucerit și stăpânit, a înălțat punți și a dezmierdat inimi, cu atât mai mult cu cât mesajul exprima purul adevăr pe care nu mulți doresc să-l vadă și să-l recunoască, vizavi de munca de apostolat al dascălilor.
Și ceilalți vorbitori, absolut toți, au primit cu bucurie vestea, fiind optimiști și încrezători în utilitatea publicației.
În primul număr al revistei sunt consemnate opinii, povestioare, sclipiri ale minților istețe aflate la vârsta „pionieratului” (4-5-6 ani), prezentarea unei unități de învățământ, sfaturi pentru părinți, reflexii, studii de specialitate,  reguli și păreri exprimate de persoane din sistem (inspector școlar, administrator, psiholog)...
Parcurgerea „Primilor pași” este o „plăcută zăbavă” instructivă prin noutățile pe care le furnizează, o delectare sufletească pentru cei implicați și o surpriză dorită pentru cei care au pariat cu sine că vor cocheta cu publicația.
Din parte-ne, putere de dăruire, inspirație și izbândă continuă! (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Primii pași” .

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 iunie 2019