Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Primii pași”

Ieri, a fost lansată revista învățământului preșcolar bihorean

„Primii pași”

Ieri (joi, 23 octombrie 2008), învățământul preșcolar bihorean și-a lansat pe piață o revistă proprie, scoasă sub egida Inspectoratului Școlar Bihor și a Casei Corpului Didactic a județului Bihor, intitulată sugestiv „Primii pași”.

Lansarea a avut loc în sala mare a Inspectoratului Școlar. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Casei Corpului Didactic Bihor, și foarte multe educatoare, principalii beneficiari ai revistei.
Dna Voichița Vancu, inspector școlar de specialitate, cea care se face „vinovată” de apariția revistei, alături de un grup de educatoare sufletiste (Rodica Ciocan, Lukacs Maria Daniela, Ecaterina Popa și Eleonora Curtui), a povestit despre modul în care s-a născut publicația, făcând cunoscute bunele intenții ale colectivului de redacție în a populariza experiența educatoarelor, bunele practici din toate grădinițele județului, de a informa părinții și de a bucura copiii.
Inspectorul școlar Florin Cioban a avut numai cuvinte de laudă la adresa educatoarelor și a revistei.  Cu cuvinte meșteșugite care i s-au așezat auditoriului la suflet, pedagogul a cucerit și stăpânit, a înălțat punți și a dezmierdat inimi, cu atât mai mult cu cât mesajul exprima purul adevăr pe care nu mulți doresc să-l vadă și să-l recunoască, vizavi de munca de apostolat al dascălilor.
Și ceilalți vorbitori, absolut toți, au primit cu bucurie vestea, fiind optimiști și încrezători în utilitatea publicației.
În primul număr al revistei sunt consemnate opinii, povestioare, sclipiri ale minților istețe aflate la vârsta „pionieratului” (4-5-6 ani), prezentarea unei unități de învățământ, sfaturi pentru părinți, reflexii, studii de specialitate,  reguli și păreri exprimate de persoane din sistem (inspector școlar, administrator, psiholog)...
Parcurgerea „Primilor pași” este o „plăcută zăbavă” instructivă prin noutățile pe care le furnizează, o delectare sufletească pentru cei implicați și o surpriză dorită pentru cei care au pariat cu sine că vor cocheta cu publicația.
Din parte-ne, putere de dăruire, inspirație și izbândă continuă! (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Primii pași” .

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021