Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat

Acţiuni de informare, somare şi sancţionare

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat

Poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului şi Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal au demarat o amplă acţiune de informare, somare şi sancţionare a persoanelor fizice şi juridice care nu deţin contract de salubritate cu operatorul licenţiat şi cu delegare de gestiune din partea Primăriei Municipiului Oradea pentru deşeurile menajere, cât şi pentru deşeurile rezultate din construcţii şi demolări.

Poliţia Locală Oradea doreşte să reamintească persoanelor fizice şi juridice obligaţiile acestora, conform art. 91 şi art. 111 din Hotărârea de Consiliul Local nr. 207/2015:
*Persoanele fizice și juridice au obligația de a deține un contract pentru prestarea serviciului de salubrizare cu operatorul licențiat și cu delegare de gestiune din partea Municipiului Oradea.
*,,Deşeurile provenite din activităţile de construcţii şi demolări se colectează prin grija deţinătorului şi sunt transportate  la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor - Str. Matei Corvin, Oradea, de către operatorul de salubrizare, în condițiile Regulamentului, în baza unui contract de prestări servicii încheiat de deținătorul deșeurilor cu operatorul serviciului de salubrizare licențiat care desfășoară activitatea de salubrizare în Municipiul Oradea".
Pe parcursul anului 2016 au fost verificate 3.000 de persoane fizice și juridice, cu privire la deținerea contractelor de salubritate, conform legii, fiind aplicate 191 de  sancțiuni contravenționale în valoare de  39.100 lei.
Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera ei de competenţă - 0259.969 - Dispecerat. (B.P.)

Trimite email

joi, 20 februarie 2020