Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare

Duminică,

Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare

Duminică, 5 februarie 2017, Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare, omagiind spiritul vizionar al lui Avram Iancu, Craiul Munților, la împlinirea a 167 de ani de la trecerea sa prin Beiuș.

În drumurile sale, Crăișorul înnopta din când în când la Beiuș, în casa din ulița Burgundia Mare, Nr. 20, unde se odihnea pe cuptor...
Peste 300 de beiușeni, membri ai asociației și simpatizanți, delegați din partea Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, Filiala Oradea și Filiala Turda, d-l senator Cornel Popa, profesori și elevi de la școlile din oraș și din împrejurimi, s-au adunat la casa din Burgundia Mare, omagiind spiritul lui Iancu. S-a depus o jerbă de flori la placa comemorativă. Primarul Municipiului, ing. Petre Mlendea, a rememorat personalitatea Crăișorului. A urmat un scurt moment artistic susținut de Grupul vocal al Casei de Cultură Beiuș, după care ne-am deplasat la Monumentul de pe Aleea Moților. Corala Permanențe a intonat Imnul de Stat al României și Imnul Asociației Avram Iancu, Beiuș - care este Marșul lui Avram Iancu. S-au depus coroane și jerbe de flori, iar Viorel Ianc, președintele Asociației Avram Iancu Beiuș și col.(r) Grigore Bartoș, președintele Filialei Oradea a Societății Cultural Patriotice Avram Iancu au rostit alocuțiuni. ,,Cununița", grupul folcloric al Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Popoviciu", coordonat de prof. Daniela Rada și dansatorii Casei de Cultură, coordonați de prof. Anca Banda, au prezentat un emoționant program artistic.
Slujba de pomenire a eroului național Avram Iancu a fost oficiată la Biserica Ortodoxă Sf. Dumitru din centru municipiului de către preotul paroh Ioan Hinsu. Generalul de brigadă (r) Vasile Creț a rememorat personalitatea lui Avram Iancu, subliniind rolul lui Avram Iancu în istoria modernă a poporului român. Președintele Asociației a înmânat diplome de excelență dlui conf. univ. Nicolae Brânda și unor membri ai Asociației. Corul bisericii împreună cu toți participanții au intonat Marșul lui Avram Iancu. La realizarea momentului artistic și-au mai dat concursul: grupul vocal Cercetașii Iancului, grupul Casei de Cultură ,,Ioan Ciordaș", Beiuș, condus de prof. Anca Banda, un grup de copii de la Casa Iosif, condus de surorile Minime, Lucia Busuioc, un grup de elevi de la Școala Gimnazială, secția maghiară, precum și doi highighiși, sub bagheta lui Zoltan Boldiș.
Prof. Ioan Curpaș
Pentru mai multe poze (39 de poze), accesați Galeria foto: Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 aprilie 2020