Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare

Duminică,

Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare

Duminică, 5 februarie 2017, Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare, omagiind spiritul vizionar al lui Avram Iancu, Craiul Munților, la împlinirea a 167 de ani de la trecerea sa prin Beiuș.

În drumurile sale, Crăișorul înnopta din când în când la Beiuș, în casa din ulița Burgundia Mare, Nr. 20, unde se odihnea pe cuptor...
Peste 300 de beiușeni, membri ai asociației și simpatizanți, delegați din partea Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, Filiala Oradea și Filiala Turda, d-l senator Cornel Popa, profesori și elevi de la școlile din oraș și din împrejurimi, s-au adunat la casa din Burgundia Mare, omagiind spiritul lui Iancu. S-a depus o jerbă de flori la placa comemorativă. Primarul Municipiului, ing. Petre Mlendea, a rememorat personalitatea Crăișorului. A urmat un scurt moment artistic susținut de Grupul vocal al Casei de Cultură Beiuș, după care ne-am deplasat la Monumentul de pe Aleea Moților. Corala Permanențe a intonat Imnul de Stat al României și Imnul Asociației Avram Iancu, Beiuș - care este Marșul lui Avram Iancu. S-au depus coroane și jerbe de flori, iar Viorel Ianc, președintele Asociației Avram Iancu Beiuș și col.(r) Grigore Bartoș, președintele Filialei Oradea a Societății Cultural Patriotice Avram Iancu au rostit alocuțiuni. ,,Cununița", grupul folcloric al Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Popoviciu", coordonat de prof. Daniela Rada și dansatorii Casei de Cultură, coordonați de prof. Anca Banda, au prezentat un emoționant program artistic.
Slujba de pomenire a eroului național Avram Iancu a fost oficiată la Biserica Ortodoxă Sf. Dumitru din centru municipiului de către preotul paroh Ioan Hinsu. Generalul de brigadă (r) Vasile Creț a rememorat personalitatea lui Avram Iancu, subliniind rolul lui Avram Iancu în istoria modernă a poporului român. Președintele Asociației a înmânat diplome de excelență dlui conf. univ. Nicolae Brânda și unor membri ai Asociației. Corul bisericii împreună cu toți participanții au intonat Marșul lui Avram Iancu. La realizarea momentului artistic și-au mai dat concursul: grupul vocal Cercetașii Iancului, grupul Casei de Cultură ,,Ioan Ciordaș", Beiuș, condus de prof. Anca Banda, un grup de copii de la Casa Iosif, condus de surorile Minime, Lucia Busuioc, un grup de elevi de la Școala Gimnazială, secția maghiară, precum și doi highighiși, sub bagheta lui Zoltan Boldiș.
Prof. Ioan Curpaș
Pentru mai multe poze (39 de poze), accesați Galeria foto: Asociația Avram Iancu Beiuș a sărbătorit 12 ani de la înființare.

Trimite email
marți, 18 iunie 2024, 03:29:01 Ora de vară a Europei de Est