Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua armatei române, cu participarea a doi generali și cinci colonei

Vineri, la C.T. „Constantin Brâncuși”, a fost sărbătorită

Ziua armatei române, cu participarea a doi generali și cinci colonei

La Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuși" din Oradea, Ziua armatei române a fost sărbătorită vineri (24 octombrie 2008), printr-o manifestare aparte la care au participat nu mai puțin de doi generali (r), Virgil Nichi și Ștefan Neagoe, precum și cinci colonei (r), Nicolae Ștefănescu, Klein Florian, Dumitru Iftimie, Tudor Marinescu și Tatar Zoltan, cărora li s-au alăturat Irina Palade și ing. Gavril Coltău

După intonarea imnului național, directorul colegiului, dl profesor Mihai Crețu, a prezentat distinșii invitați, care au luat loc în prezidiu.
Despre semnificația zilei de 25 octombrie 1944, devenită Ziua armatei române, a vorbit generalul de brigadă (r) Ștefan Neagoe. În continuare, generalul maior (r) Virgil Nichi (care peste cinci luni va împlini venerabila vârstă de 90 de ani) a prezentat personalitatea generalului de divizie Gheorghe Averescu, iar col (r)  Nicolae Ștefănescu, pe cea a generalului Leonard Mociulschi.
Întrucât generalii și coloneii eroi ai orădenilor participă an de an la manifestările organizate la colegiul brâncușienilor în preajma Zilei armatei, conducerea școlii (prof. Mihai Crețu – director, și ing. Aurora Tabacu – director adjunct) a ținut să le acorde diplome de excelență, ca semn de cinstire, prețuire și mulțumire.
 Momentul festiv a continuat cu un recital de cântece patriotice interpretate de grupul vocal al clasei a X-a A (sub îndrumarea profesorilor de limba și literatura română Crina Ghergheleș și Ana-Maria Iova, consilier educativ).
Dascălii, și elevii a patru clase (a IX-a și a X-a A și B) prezenți în sală și-au manifestat deplinul acord prin apaluze, sufletele lor armonizând cu ale celor de pe scenă și din prezidiu.
“Ne-am bucura ca la anul să putem  cinsti Ziua armatei române în aceeași companie, în frunte cu doi generali și cinci colonei, bravi eroi ai patriei noastre”, a conchis dl director, Mihai Crețu. (Ov. D.)
Foto: prof. Nemeth Radu (cobra.rdsor.ro) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Ziua armatei române, cu participarea a doi generali și cinci colonei. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020