Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Mâinile prieteniei”, la Grădinița Nr. 31 din Oradea

Campania „Stop violenţei”

„Mâinile prieteniei”, la Grădinița Nr. 31 din Oradea

În 14 februarie 2017, la Grădinița Nr. 31 din Oradea, structură a Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller", a fost demarată campania „Stop violenţei", cu acţiunea sugestiv intitulată „Mâinile prieteniei".

Nu întâmplător, campania a fost declanșată într-o zi în care în lume se vorbește despre iubire și prietenie, de Ziua îndrăgostiților. Cum văd gazdele, educatoarele și copiii această campanie, am aflat de la doamna profesor Lidia Petrica.
,,Problema violenţei în şcoală poate şi trebuie să devină o temă de reflecţie pentru toţi cei implicaţi în actul educaţional.  În mod tradiţional, grădiniţa (şcoala, în general) este locul de formare a competenţelor cognitive, de înţelegere a lumii care ne înconjoară, de înţelegere a raporturilor cu ceilalţi şi cu noi înşine. Grădiniţa (şi şcoala) îi educă copilului plăcerea de a învăţa, dorinţa de a reuşi şi de a face faţă schimbărilor, de a deveni oameni adevăraţi, iar aceste lucruri sunt posibile într-o lume paşnică, deci în orice moment este potrivit să spunem „Stop violenţei", să ne dăm prieteneşte mâinile pentru o lume mai bună.
Concret, timp de trei luni, preşcolari, părinţi, bunici, vizitatori ai grădiniţei noastre vor lăsa un mesaj de nonviolenţă pe mâna decupată din hârtie, de toate culorile", a precizat doamna  
prof. Lidia Petrica, interlocutorul nostru.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Mâinile prieteniei”, la Grădinița Nr. 31 din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020