Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cea de-a 27-a ediție a Concursului de matematică rezervat liceelor maghiare, etapa națională

În perioada 23-26 februarie, la Oradea se desfășoară

Cea de-a 27-a ediție a Concursului de matematică rezervat liceelor maghiare, etapa națională

În perioada 23-26 februarie 2017, la Liceul Teoretic „Ady Endre" din Oradea, se desfășoară cea de-a XXVII-a ediție a Concursului de matematică rezervat liceelor maghiare din România, etapa națională organizată de Ministerul Educației Naționale.

Deschiderea festivă a manifestărilor a avut loc joi, 23 februarie, cu participarea unor distinși invitați, între care: inspectorul școlar general Alin-Florin Novac-Iuhas și doamna inspector școlar de specialitate Gabriela Nan, doamna inspector școlar Kéry Hajnal, de această dată în calitate de reprezentat în comisia centrală a competiției, dl senator Derzsi Ákos și dl deputat Szabó Ödön, dl Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, dar și reprezentanți ai Consiliului Local, dl dr. Kassay Gábor, președintele comisiei centrale a concursului, precum și dl prof. dr. Bencze Mihály, directorul Liceului Teoretic ,,Ady Endre" din București  - ,,tatăl concursului", după cum s-a exprimat doamna profesor Vad Marta, directorul Liceului Teoretic ,,Ady Endre" din Oradea, interlocutorul nostru.
,,De la Ady la Ady"
Vorbitorii s-au referit la concurs, urând succes competitorilor, iar ,,tatăl concursului" a remarcat în spirit de glumă cum a ajuns de la Ady la Ady...
Bucuria reuniunii a adus pe scenă circa 30-40 de actori, membri ai trupei de teatru a liceului gazdă, purtând un nume generic ,,Scara". Cu dans și muzică, cu glume, actorii au bine dispus spectatorii pornind de la o poezie a lui Petőfi Sándor, actualizată și dându-i o tentă modernă.
Vineri și sâmbătă, șapte ore de concurs  
Vineri, între orele 9.00 și 13.00, cei 126 de concurenți (elevi de liceu, din clasele IX-XII), din 15 județe ale țării, au intrat în focul luptei; timp de patru ore, ei au avut de rezolvat șase probleme dificile, care se dau mai degrabă la etapa internațională a concursului, care se va desfășura în luna martie, după cum avea să sublinieze doamna director Vad Marta.
Sâmbătă, i-au așteptat alte trei ore de concurs, cu patru probleme. De această dată, concursul s-a desfășurat cu începere de la ora 13.00, din cauza olimpiadei de fizică. Noi, bihorenii, suntem reprezentați la acest concurs de 12 elevi, din care șase de la liceul gazdă, între ei trei au participat anul trecut la etapa internațională a competiției. Vineri după-amiază, respectiv sâmbătă dimineața, concurenții, împărțiți în șase grupe, au vizitat obiective din municipiul nostru: Turnul Primăriei, Cetatea, Șirul Canonicilor și Bazilica, Muzeul Ady Endre, precum și Casa Darvas - La Roche, ba au mai avut ocazia și să se cațere, la un club pe Str. Tudor Vladimirescu. ,,În cele două zile de concurs, obligatoriu, concurenții au participat la rezolvarea problemelor de concurs, alături de un membru al comisiei centrale care le-a corectat lucrările", a precizat interlocutorul nostru.
Construind... Geometria!
Vineri, în timp ce elevii susțineau prima probă de concurs, cei 17 profesori însoțitori au fost invitați la un ,,joc de construcție" din piesele inventate tot de un profesor de matematică, dl Tempfli Adam. Prin acest joc, dl profesor a dorit să sublinieze faptul că ,,Geometria se învață mai ușor dacă o faci și o desfaci, dacă o construiești"...
Duminică, elevii care au obținut cele mai bune rezultate urmează să fie răsplătiți cu premii și cu calificare la etapa internațională.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (49 de poze), accesați Galeria foto: Cea de-a 27-a ediție a Concursului de matematică rezervat liceelor maghiare, etapa națională.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 17 octombrie 2021