Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

S-a semnat un acord de parteneriat cu o grădiniță din Turcia

Vineri, la Grădinița nr. 28 din Oradea

S-a semnat un acord de parteneriat cu o grădiniță din Turcia

Asistent univ. drd. Simona Laurian, de la Universitatea din Oradea, a facilitat încheierea unui acord de parteneriat între Grădinița nr. 28 din Oradea și grădinița coordonatoare a Universității Canakkle Onseikz Mart din orașul Terzioglu (Turcia).

 Astfel, vineri (24 octombrie 2008), o delegație din partea Universității și grădiniței din Turcia (condusă de prof. Ebru Aktan Kerem, consultant educațional) a făcut o primă vizită  la Grădinița nr. 28 din Oradea, prilej cu care  s-a și semnat acordul de parteneriat, după cum am aflat de la directorul grădiniței, prof. Cornelia Româneac.
„Prin acest acord de parteneriat, am convenit derularea unor acțiuni comune între grădinițele noastre în cadrul proiectului „Împreună în Europa”, în vederea stabilirii unei bune comunicări, a realizării a tot ceea ce se înțelege prin trainice prietenii și a creșterii prestigiului celor două unități de învățământ din Oradea și Terzioglu (Turcia)”, ne-a declarat directoarea grădiniței.
Vineri, deci, delegația din Turcia a vizitat grădinița, a oficializat parteneriatul, s-au purtat discuții pe marginea celor două sisteme de învățământ, cu referire expresă la curricula învățământului preșcolar, iar la plecare, gazdele au și înmânat delegației circa 50 de lucrări ale copiilor din cele zece grupe ale grădiniței, elaborate anume în lumina acestui parteneriat, pe tema prieteniei copiilor de pretutindeni. Trebuie să precizăm faptul că lucrările copiilor de la Grădinița nr. 28 din Oradea vor fi expuse, pe 23 aprilie 2009, în și de Ziua copiilor din Turcia, la grădinița parteneră, alături de lucrări ale copiilor din mai multe țări. În Turcia, Ziua copilului se sărbătorește pe 23 aprilie, începând din 1928. În măsura în care partenerii orădeni vor dispune de finanțele necesare, s-ar putea să onoreze invitația lansată de prof. Ebru Aktan Kerem de a participa la manifestările care vor avea loc în orașul Terzioglu.
În pozele pe care vi le supunem atenției, veți putea constata deschiderea europeană a copiilor de la Grădinița nr. 28, crâmpeie de suflet vibrând sub pensula micilor pictori. (Ov. D.) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  S-a  semnat un acord de parteneriat cu o grădiniță din Turcia.       

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020