Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Lumea mătuşilor cu Uniunea Femeilor Bihor şi Simona Le Roy

Miercuri, la Aleșd

Lumea mătuşilor cu Uniunea Femeilor Bihor şi Simona Le Roy

Biblioteca ,,Octavian Goga" din Aleşd a găzduit miercuri, 2 martie 2017, o întâlnire de suflet cu antropologul şi expertul în educaţie parentală Simona Le Roy, fostă jurnalistă orădeană, stabilită în Franţa, dar prezentă pentru câteva zile în judeţul natal.

Întâlnirea a avut loc sub egida Uniunii Femeilor Bihor, organizaţia Aleşd, fiind desfăşurată cu sprijinul Primăriei Aleşd şi a Bibliotecii. ,,Lumea minunată a mătuşilor" a adunat o mulţime de susţinători, de la micii elevi care şi-au prezentat viziunea asupra figurii iubitoare a mătuşii prin lucrări de artă plastică însoţite de mesaje de dragoste şi recunoştinţă, până la bunici şi prieteni.
Manuela Dulca, preşedintele organizaţiei Aleşd a U.F.B. a prezidat evenimentul, alături de profesoara Simpronia Mitrea, care a reliefat rolul mătuşilor în literatura română. Simona Le Roy le-a împărtăşit invitaţilor din experienţa ei ca mătuşă, dar şi ca susţinătoare a unor seminarii de educaţie parentală şi pentru minori. Cele trei poveşti aparţinând Simonei care au fost prezentate auditoriului: ,,Povestea iei", ,,Povestea dantelei" şi ,,Povestea fluierului" au avut darul şi menirea de a-i încânta atât pe copii cât şi pe adulţi, Simona fiind o povestitoare originală, atât prin natura subiectelor tratate, cât şi prin mesajul transmis. Frumuseţea discursurilor a fost completată de măiestria interpretării artistice a unor minunate cântece populare, prezentate de elevii Manuelei Dulca.
Întâlnirea s-a bucurat de prezenţa primarului din Aleşd, Todoca Ioan, precum şi a conducerii Uniunii Femeilor Bihor, formată din preşedinte Pop Ana-Angela, vicepreşedinte Maria Popa şi vicepreşedinte Mihaela Dindelegan. Inspirată de atmosfera de poveste, poeta Mihaela Dindelegan a scris pe loc o poezie pe care a dedicat-o evenimentului.
 
Mătuşile sunt zâne!
 
Sub zodia mătuşilor prințese
Ne-am întâlnit cu drag la Bibliotecă
Şi firul de poveste azi îşi ţese
Minunea în simţirea intrinsecă.
 
Elevi, părinţi, mătuşi, învăţătoare,
Ne-mbărbătăm să credem în iubire
Şi facem dintr-un zâmbet sărbătoare,
Să le-mpletim apoi prin mii de fire.
 
Iar peste vremi, în suflet adunată,
Privirea de acum ne va rămâne
Ca amintire sinceră, curată,
Şi-un gând slăvit: MĂTUŞILE SUNT ZÂNE!
 
În finalul întâlnirii de miercuri, Primăria Municipiului Aleşd le-a asigurat participanţilor o plăcută gustare cu cozonac şi suc.
Preşedinte U.F.B.
prof. Pop Ana-Angela
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lumea mătuşilor cu Uniunea Femeilor Bihor şi Simona Le Roy.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021