Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Madridul și-a dezvăluit misterele, profesorilor de la ,,Blaga”

La cea de-a V-a întâlnire transnațională de proiect

Madridul și-a dezvăluit misterele, profesorilor de la ,,Blaga”

În perioada 21-25 februarie 2017, a avut loc, la Madrid - Spania, cea de-a cincea întâlnire transnațională a Proiectului Erasmus+ ,,The Mysteries of European Capitals" (Mistere ale capitalelor europene).

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și se desfășoară în perioada 2015 - 2017. La el participă șase țări din Uniunea Europeană: Bulgaria, Croația, Letonia, Lituania, România și Spania. De această dată, delegația Liceului Teoretic Lucian Blaga din Oradea a fost alcătuită din profesorii: Delia Iova - directorul școlii, Dorina Mirodot și Sandor Traier - coordonatorii proiectului. Gazdele noastre au fost profesorii și elevii de la Colegio San Ramo y San Antonio din Madrid.
Primul lucru care ne-a frapat la sosirea în Madrid a fost vremea frumoasă și călduroasă: primăvara a ajuns acolo mai devreme decât la noi. Străzile sunt pline de flori, copacii au înverzit, totul este curat și civilizat.
După o primire călduroasă, cu cântece și voie bună, au urmat activitățile programate a fi desfășurate în timpul celor două zile de activitate. Tema principală a întâlnirii a fost ,,Cum putem contribui la protejarea monumentelor din Patrimoniul UNESCO". În urma activităților desfășurate cu elevii, fiecare țară participantă a prezentat câte un material care cuprindea părerea elevilor despre tema pusă în discuție și câte un filmuleț cu secvențe din lecțiile desfășurate la clasă, în care au fost integrate informații despre monumentele din Patrimoniul UNESCO al fiecărei țări. Elevii orădeni au pregătit o prezentare PowerPoint cu un program de ocrotire a monumentelor UNESCO din România, care a fost apreciat de toată lumea datorită originalității lui. Amintim doar că au realizat ,,Cinci porunci pentru ocrotirea și salvarea monumentelor", dintre care vă prezentăm două: ,,Cherish them - Don't let them perish" (Prețuim - Nu disprețuim), "Heal them - not kill them" (Vindecă - Nu ucide). De asemenea, filmul nostru a prezentat secvențe dintr-o lecție de limba engleză, susținută de doamna profesor Mirodot Dorina. Tot acum s-a definitivat culegerea de articole metodice ce urmează a fi tipărită pentru a fi un ghid pentru colegii noștri profesori și s-au discutat activitățile ce urmează a fi desfășurate până la următoarea întâlnire.
A urmat partea mai plăcută a vizitei în care inimoșii noștri parteneri ne-au prezentat și pe viu o parte din frumusețile și misterele Madridului. Ne-am despărțit cu greu de Madrid, dar am promis că vom reveni.
Următoarea și ultima întâlnire transnațională a proiectului va avea loc la Oradea, la începutul lunii mai. Vom încerca și noi, atunci, să le dezvăluim partenerilor noștri frumusețile României și ale Oradiei.
Prof. Dorina Mirodot
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Madridul și-a dezvăluit misterele, profesorilor de la ,,Blaga”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!