Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Junior Achievement România a lansat programul „Piața de capital”

Ieri, la C.T. „M. Viteazul” și Univ. Oradea

Junior Achievement România a lansat programul „Piața de capital”

Din 1993, organizația Junior Achievement România (JAR) ”investește în educație”, adică implementează programe de educație economică și antreprenorială adresate tinerilor. Pe 30 septembrie 2008, reprezentanții JAR (Luiza Marina Cristea și Daniela Staicu), în parteneriat cu reprezentanți ai Bursei de Valori București (Oana Năstase – director marketing și Iulian Lupu – expert financiar-bancar) și compania Vanguard, au demarat un turneu național - „JA in a Day” - în patru orașe (Bacău, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, centre cu comunități educaționale puternice, cu istoric și rezultate notabile în implementarea și dezvoltarea programelor JAR), pentru lansarea programului de educație financiară “Piața de capital”.

Ieri (joi, 30 octombrie), echipa JAR și partenerii s-au întâlnit cu elevii, studenții și profesorii orădeni (bihoreni), în sala festivă a Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul”, respectiv în amfiteatrul F 205 al Facultății de Științe Economice.
 “Scopul acestor manifestări este familiarizarea elevilor de liceu, studenților și profesorilor cu mecanismele pieței de capital din România. Pe lângă sesiunile informative susținute de reprezentanți ai Bursei de Valori București și companiei Vanguard, în cadrul conferinței, va fi lansat programul Junior Achievement de educație financiară „Piața de capital” fiind prezentate, totodată, manualul elevului și cel al studentului, ghidul profesorului și al consultantului și competiția de tranzacționare bursieră online pentru elevi și studenți”, ne-a declarat Luiza Cristea. La întâlnirea cu echipa JAR au răspuns prezent elevi și profesori de la colegiile tehnice orădene “Mihai Viteazul”, “Traian Vuia”, “Dimitrie Leonida” și “Ioan Ciordaș” din Beiuș, Colegiul Economic “Partenie Cosma” și Colegiul Național “Mihai Eminescu”. Sesiunile interactive (de la C.T. “Mihai Viteazul” și Universitatea Oradea) au fost urmate de competiția de tranzacționare bursieră online, cu participarea a șapte echipaje – companii (șase de elevi și una de profesori), care produc stiloul cu memorie (echopen) și care aveau de luat cinci decizii pentru obținerea unor profituri cât mai mari. În plus, profesorii au participat la trainingul cu tema: “Educația economică prin programele Junior Achievement - metodele “learning by doing”.
În amfiteatrul Universității orădene, oaspeții au fost așteptați cu interes de studenți ai Facultății de Științe Economice, specializarea finanțe – bănci, și profesori ai catedrei respective (conf. univ. dr. Daniela Zăpodeanu – șeful catedrei, prof. univ. dr. Ioan Dan Morar, lector univ. dr. Emil Chirilă și Mariana Farcaș, asis. univ. Diana Sabău-Popa și Diana Balaciu și preparator univ. Sorina Coroiu).
La finalul manifestărilor, Luiza Cristea s-a arătat mulțumită de reușita întâlnirilor cu elevii, studenții și profesorii bihoreni și a dorit să mulțumească gazdelor pentru ospitalitate și partenerilor pentru sprijin (cu deosebire dlui prof. Ruben Filimon - directorul C.T. “Mihai Viteazul”, conf. univ. dr. Daniela Zăpodeanu și dlui ing. Florian Mieluț, reprezentantul Inspectoratului Școlar).
În 17 noiembrie, “caravana” Junior Achievement România se va afla la Cluj-Napoca. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Junior Achievement România a lansat programul „Piața de capital” .

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!