Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Fluturi pentru fluturi

Copiii sunt ca fluturii care zboară în văzduh

Fluturi pentru fluturi

Săptămâna 27.02. - 3.03.2017 a fost săptămâna ,,Școala altfel" la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta.

Miercuri, 1.03.2017, în cadrul acestei săptămâni s-a desfășurat activitatea din cadrul proiectului educațional cu titlul ,,Fluturi pentru fluturi", în colaborare cu Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi" Oradea și coordonat de către profesoarele Szatmari Diana, Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, Todor Eleonora și Olteanu Elena de la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi" Oradea.
Proiectul a avut următorul motto: ,,Copiii sunt ca fluturii care zboară în văzduh. Unii se înalță mai sus ca alții, însă fiecare zboară cât de bine poate. De ce să-i compari între ei? Fiecare este diferit. Fiecare este special. Fiecare este frumos".
A instrui şi a educa prin textul literar constituie o importantă dimensiune valorică a şcolii, pe care dascălul trebuie s-o construiască prin simţiri autentice şi prin esenţializări menite să-i deschidă elevului universul viu al cunoaşterii şi al trăirilor semnificative estetic. Pornind de la entuziasmul prin care elevii mi-au vorbit, în urma lecturii, despre romanul Fluturi, de Irina Binder, m-am gândit să le propun o activitate pornind de la acest roman.
Scopul proiectului a fost: responsabilizarea socială a elevilor prin stimularea spiritului civic, al toleranței și înțelegerii diferențelor dintre indivizi prin organizarea unei activități comune cu elevii de la învățământul special; stimularea spiritului competitiv, al lucrului în echipă și conștientizarea elevilor prin asumarea responsabilităților.
Copiii cu nevoi speciale sunt ca fluturii cu o aripă rănită. Sunt la fel de frumoși ca și ceilalți, dar au nevoie de puțin ajutor pentru a-și desface aripile.
La activitate au participat 20 de elevi selectați din clasele IX-XI de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta și 20 de elevi de clasa a IV-a de la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi" Oradea.
Activitatea a fost gândită transdisciplinar: biologie, limbă și comunicare și literatură, muzică și arte plastice și va ajuta la dezvoltarea mai multor competențe cum ar fi: cultivarea interesului pentru lectură şi a plăcerii de a citi, a gustului estetic în domeniul literaturii contemporane; stimularea creativităţii, a curiozităţii intelectuale, a comunicării și deschiderii culturale ca elemente constitutive ale personalităţii elevilor; educarea intelectuală, morală și estetică a tinerilor, pregătindu-i pentru o viaţă cu noi şi multiple provocări; stimularea gândirii autonome, reflexive şi critice în raport cu diversele mesaje receptate.
În prima parte a activități,i d-na profesor de biologie, Brata Nicoleta, le-a prezentat elevilor mai mari informații interesante despre fluturi din perspectiva biologiei. Coordonați de către d-na prof. Szatmari Diana, în urma informațiilor primite elevii au avut de redactat un text informativ, precizând ulterior trăsăturile stilului tehnico-științific folosit în text. Elevii au interpretat apoi citatele selectate de ei din romanul Fluturi, de Irina Binder, exprimându-și opiniile prin prisma propriilor valori și a propriei experiențe de lectură. Aceștia au fost încurajați să tragă niște concluzii asupra discuțiilor avute accentuându-se asupra rolului educativ al textului literar.
În partea a doua a activității elevii din clasele mari le-au prezentat elevilor de clasa a IV-a, învățământ special, simbolistica mărțișorului și legenda acestuia
și împreună cu ei au confecționat mărțișoare-fluturi prin tehnica quilling-ului.
Activitatea comună desfășurată cu acești copii de la clasele de învățământ special care funcționează în cadrul școlii noastre a avut un impact puternic asupra elevilor care au învățat să fie toleranți, să dăruiască și să se ajute unii pe alții.
La finalul activității elevii Liceului Tehnologic Nr.1 Salonta au oferit, în centrul orașului, felicitări cu mărțișoare cu ocazia zilei de 1 Martie.
Prof. Szatmari Diana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Fluturi pentru fluturi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021