Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mama mea gătește cel mai bine... desert!

De 8 Martie

Mama mea gătește cel mai bine... desert!

La Școala Gimnazială Internațională Agora, ziua de 8 Martie a fost una specială, elevii fiind antrenați într-un concurs culinar în care și-au pus la încercare talentul, pasiunea și dragostea pentru bucatele dulci pe care le adoră.

Inițiativa acestui proiect a pornit de la ideea că mamele pot petrece clipe minunate alături de copii în bucătărie, responsabilizarea acestora în îndeplinirea unor sarcini casnice, punerea în practică a orelor de educație tehnologică, creșterea interesului pentru arta culinară și bineînțeles manifestarea afectivității, a dragostei pe care mama o poartă față de copil și a copilului față de mamă.
Provocarea acestui an, a fost proiectul cu tema: ,,Mama mea gătește cel mai bine... ceva dulce". Astfel, mamele, împreună cu copiii lor, elevii noștri, au ales și preparat împreună, acasă, un desert, folosindu-se de ingrediente, imaginație, gust, arome, design, culoare, dar mai ales de originalitate și preferințe. Prăjiturile astfel rezultate din buna conlucrare a celor doi factori de decizie și execuție, au ajuns ieri (8 Martie) pe mesele din sala de expoziție, unde au fost prezentate de cei mai mici patiseri, în fața juriului și a colegilor.
Printre prăjiturile expuse s-au numărat câteva extrem de populare: tiramisu, oreo, rafaelo, tort de clătite, tort de mere, brioșe, tartă de fructe, eclere, missisippi, negrese și multe altele. Pentru o motivare aparte, prezentarea a îmbrăcat haina concursului, iar concursul s-a desfășurat pe două etape: finala pe clasă și finala pe școală, produsele fiind jurizate de cadrele didactice din școală, alternativ, astfel încât deliberarea să fie făcută în mod obiectiv. Fiecare clasă a fost jurizată de un număr de trei cadre didactice, care, după degustare, analiza conținutului și răspunsurile primite din partea copiilor cu privire la platingul și conținutul dulciurilor expuse, au alcătuit un clasament.
Câștigătorii pe clase au fost premiați astfel: Tănase Aris - din clasa pregătitoare - a primit un set de ustensile de bucătărie; Suciu Ianis - din clasa I - un set de ustensile de bucătărie; Corridoni Margot - clasa a II-a - tel pentru creme; Bungău Vlad  - clasa a III-a - lingură pentru servit înghețata; Pădureanu Kiss Alice - din clasa a IV-a - tel pentru spume; Pal Riccardo - clasa a V-a - linguriță pentru servit înghețata; Roșu Grau Quim - clasele VI-VII - un set pentru decorat prăjituri.
Pentru cel mai interesant și mai ,,haios" desert, cu un design aparte, juriul a acordat un premiu de popularitate celor două surioare din clasa pregătitoare, Pașaniuc Dalia și Pașaniuc Emilia, ele fiind premiate cu câte un set de forme de brioșe.
Emoțiile au crescut în intensitate la marea finală, la jurizarea celui mai grozav desert la nivel de școală; sarcina evaluării finale a fost transferată pe umerii unor persoane neutre, din cadrul personalului administrativ (doamnele Camelia Stănescu, Dana Popa și Roxana Herdelău). Cele trei doamne au ales drept câștigător desertul Tiramisu, aparținând elevei Margot Corridoni, din clasa a II-a, care a fost premiată cu o formă de tartă.
După concurs, toți copiii au servit pe săturate din bucatele prezentate, fiind felicitați, aplaudați și încurajați să continue să fie la fel de implicați în viitoarele proiecte care consolidează relația părinte-elev-școală.
Felicitări mamelor, copiilor și echipei Agora pentru această zi specială!
Vă dorim să aveți parte de o primăvară parfumată, plină de iubire!
LA MULȚI ANI, doamnelor, domnișoarelor și iubitelor noastre mame, bunici, surori, colege, școlărițe, cu ocazia zilei de 8 Martie!
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
Pentru mai multe poze (129 de poze), accesați Galeria foto: Mama mea gătește cel mai bine... desert!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:50:39 Ora de vară a Europei de Est