Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Avem de învățat mereu, de la toți și de la (din) toate!

Am ,,furat” model(e)

Avem de învățat mereu, de la toți și de la (din) toate!

În cadrul inspecțiilor metodice pe care le fac prin școlile județului, am șansa să văd multe și să aflu multe lucruri frumoase și utile, ce se întâmplă prin școlile noastre, indiferent de mărimea și numele școlii sau de numărul copiilor.

Nu mai contează nici vechimea sau numele cadrului didactic, de la cel mai tânăr până la cel aflat în pragul pensionării, cu toții slujesc cu conștiinciozitate și devotament învățământul românesc, fiind deschiși mereu spre nou pentru o reformă reală a acestuia.
Dar, din păcate, după cum se știe, ea (reforma) nu se poate înfăptui de jos în sus, fără susținere financiară și fără o strategie și o implementare venite de la ministerul de resort.
Pe doamna profesor Ilie Adela Sofia, am mai văzut-o la clasă pe când lucra la Școala Gimnazială ,,Nestor Porumb" din Tulca; acum e cadru didactic la școala aparținătoare Colegiului Național ,,Teodor Neș" din Salonta. Aspectul școlii și dotarea ei vorbesc despre gospodarii din fruntea unității de învățământ, director Vasile Trancău, directori adjuncți Alina Mitran și Vasile Haș. Pe ultimul, pe dl profesor Vasile Haș, l-am ,,citit" ca pe un dascăl cu har, cu vocație, format la Liceul Pedagogic, etalonul școlilor normale pentru formarea cadrelor didactice. Și pot să spun, cu sinceritate și deschidere, că de la această școala din Salonta, am de luat modele și pentru școala noastră; din curtea interioară a clădirii, unde, pe asfalt, ,,tronează" un șotron, harta României, un melc, un ceas... toate realizate într-un mod inedit. Așa că am și ,,furat" modelul...
Jos pălăria în fața unor asemenea dascăli și elevi!
Profesor metodist Laura Ienei-David
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Avem de învățat mereu, de la toți și de la (din) toate!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019